više nema nedoumica

Oprah se konačno izjasnila o predsjedničkoj kandidaturi, evo što kaže

05.07.2018 u 14:51

Bionic
Reading

Nakon mjeseci nedoumica oko njezine moguće kandidature za američku predsjednicu globalno popularna američka voditeljica Oprah Winfrey konačno se izjasnila u razgovoru za britanski modni časopis Vogue

Voditeljica, glumica i televizijska producentica potvrdila je za Vogue kako se neće kandidirati na američkim predsjedničkim izborima 2020. godine, kazavši kako bi je to 'ubilo'.

'U toj političkoj strukturi, sve neistine, sr***, užasi, stvari koje se događaju iza kulisa, mislim da tu ne bih mogla postojati. Ne bih mogla to učiniti. To nije čist posao. Ubilo bi me', izjavila je utjecajna voditeljica, a prenosi agencija AP.

Oprah Winfrey je tom izjavom okončala višemjesečne spekulacije o tome hoće li ući u utrku za Bijelu kuću, a koje su pokrenute tijekom njezinog govora na dodjeli Zlatnih globusa ranije ove godine.

>>> Oprah u anketama čak i među republikancima debelo gazi Trumpa

Podsjetimo, kada je u siječnju dobila nagradu Cecil B. DeMille zbog njezina utjecaja na svijet zabave na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnog globusa, Oprah Winfrey je održala vrlo hvaljeni govor kazavši kako je 'novi dan na horizontu', što je izazvalo val nagađanja o njezinoj mogućoj kandidaturi za predsjednicu.

  • +3
Oprah Winfrey Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon njezinog govora naglo je porastao broj tweetova označenih s #Oprahforpresident i #Oprah2020, no ona je nekoliko dana kasnije izjavila kako 'jednostavno u sebi nema DNK za predsjednicu'.

>>> Žena koja je iz temelja promijenila Ameriku i čija životna priča podsjeća na holivudsku bajku

Oprah Winfrey je, inače, posljednjih godina podržavala demokratske predsjedničke kandidate Baracka Obamu 2008. i Hillary Clinton 2016. godine.