VARAŽDIN

Oporbeni vijećnici napustili sjednicu Županijske skupštine

02.07.2009 u 12:44

Bionic
Reading

Oporbeni vijećnici varaždinske Županijske skupštine napustili su jutros prvu radnu sjednicu toga predstavničkog tijela zato što nisu prihvaćeni njihovi prijedlozi izmjena dnevnog reda

Vijećnici iz HDZ-a, HSS-a i HSLS-a, njih 15, sjednicu su napustili nakon aktualnog sata zbog, kako kažu, nerazumijevanja za njihov prijedlog da se dvije točke skinu s dnevnog reda, a da se prvoj točki doda rasprava o olujnom nevremenu na području Ludbrega 10. lipnja.

Također su predložili da se o razrješenju i imenovanju članova školskih odbora osnovnih i srednjih škola te prijedlogu odluke o upravnim tijelima te županije ne raspravlja na toj sjednici kako bi bolje proučili materijal koji je stigao neposredno prije sjednice.

Objašnjavajući razloge zbog kojih napuštaju sjednicu, Stjepan Sraga rekao je u ime kluba vijećnika HDZ-a kako je župan Predrag Štromar na konstuituirajućoj sjednici pozvao na suradnju te obećao da će prihvatiti 'sve pametne prijedloge oporbe'.

'Znači li to da su oni prijedlozi koji nisu prihvaćeni bedasti?' upitao se Sraga. Zvonimir Sabati izrazio je nezadovoljstvo u ime kluba vijećnika HSS-a zato što se tako brzo donosi statut Varaždinske županije, dodajući da se to moglo odgoditi za jesen.
Željko Kušter rekao je u ime HSLS-ovih vijećnika da sjednicu napuštaju zbog podcjenjivanja njihova prijedloga.

Pošto je 15 od 38 nazočnih vijećnika napustilo sjednicu, Županijska skupština nastavila je rad budući da je kvorum osiguran s 23 vijećnika koalicije HNS-SDP-HSU. Donesen je statut Varaždinske županije, prihvaćeno Godišnje izvješće o izvršenju proračuna za prošlu godinu, imenovani su članovi školskih odbora osnovnih i srednjih škola i donesena je odluka o upravnim tijelima te županije.