SAMO U ŠUMADIJI

Oporba predložila psa za pomoćnika predsjednika općine

20.03.2017 u 20:00

Bionic
Reading

Budući se na vodećim općinskim pozicijama zapošljavaju stranački kadrovi, oporba u Općinskom vijeću Knića predložili su psa za mjesto pomoćnika predsjednika općine smještene u srbijanskoj regiji Šumadiji

Prema tvrdnjama općinske oporbe koju čine vijećnici Liberalno-demokratske stranke (LPD), pas bi kao oporbeni vijećnik uspostavio ravnotežu političkih snaga.

'Pas nema partijsku knjižicu, nije preletačević. Jamčim da je vjeran i da će mnogo više učiniti za općinu nego što cijeli kabinet predsjednika općine u ovom trenutku radi. Pored toga, ne bi me prekidao tijekom izlaganja u skupštini', naveo je u svojem prijedlogu Ljubodrag Đoković iz LDP-a.

Đokovićev prijedlog podržao je njegov stranački kolega Ivan Petrović, kazavši kako oporbi u Kniću ne preostaje ništa do zapošljavanja psa u općinskoj upravi. S prijedlogom je suglasan i Radoje Cvetić, samostalni vijećnik, naglasivši kako je bitno da se vijećnici opredijele za psa koji manje jede, kako ne bi suviše opteretio proračun.

Predsjednik općine Knić, Zoran Đorović iz izborne liste Srbija pobjeđuje aktualnog premijera Aleksandra Vučića smatra kako je prijedlog oporbe ponižavanje lokalne samouprave.

'Ovakav prijedlog nadilazi kriterije korektnog ili pristojnog oporbenog ponašanja', zaključio je prvi čovjek Knića.

Lokalna samouprava Knića poznata je javnosti po tome što je krajem prošle godine srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića proglasila počasnim građaninom, što je zasmetalo dijelu vijećnika koji su predlagala i premijera Vučića za to počasno zvanje koje je na kraju izostalo.