ČEHOK U 'NEDJELJOM U DVA':

'Oporba neće izdržati ni godinu dana vlasti'

25.07.2010 u 15:18

Bionic
Reading

'Ova će Vlada teško dobiti povjerenje glasača na idućim izborima, ali oporba neće izdržati ni godinu dana nakon izbora, jer je sve to retorika', kazao je Ivan Čehok gostujući u emisiji 'Nedjeljom u dva'

'Bio sam predsjednik HSLS-a kad to nitko nije htio, kad smo sa 25 pali na dva zastupnika. Zbog ovoga što se sada zbiva u stranci razočaran sam i samim sobom, a žao mi je i svih kvalitetnih ljudi koji su sam mnom došli u stranku', rekao je varaždinski gradonačelnik i donedavni član HSLS-a Ivan Čehok odgovarajući na pitanje Aleksandra Stankovića, voditelja i urednika HTV-ove emisije 'Nedjeljom u dva'.

Na pitanje je li sentimentalan, Čehok je odgovorio da jest, ali za ono što vrijedi.

'HSLS je poglavlje mog života koje je završeno i ne mislim mu se više vraćati', kazao je Čehok te objasnio zašto je napustio liberale. Čehok je kazao da nije pristalica upravljanja strankom, odnosno vođenja kako to čini Darinko Kosor

Voditelj Aleksandar Stanković podsjetio je Čehoka da je prije šest-sedam godina on htio Kosora izbaciti iz stranke.

'To nije točno, nisam ga htio izbaciti iz stranke nego sam raspustio njegovu gradsku organizaciju. No sada mi svi govore da bi bilo bolje da sam ga izbacio', odgovorio je Čehok.

Čehok: Treba ukinuti županije i općine, ali tko ima hrabrosti za to?!

Kazao je da je dao potporu Vladi, ali nije glasovao za neke zakone, npr. o zakonu o golfu.

'Ova će Vlada teško dobiti povjerenje glasača na idućim izborima, ali oporba neće izdržati ni godinu dana nakon izbora, jer je sve to retorika. Ova je Vlada prva koja je krenula u reformu bez obzira na sve, donijela je konzistentan gospodarski paket, no neće ga moći provesti, jer su očekivanja građana previsoka. Jednog dana netko treba ukinuti sve te županije i općine, no tko ima hrabrosti za to?!' rekao je, između ostalog, Čehok o političkom i gospodarskom trenutku u kojem se nalazi država.