BARBA LUKINA PRVOMAJSKA POSLANICA

'Oporavak zahtijeva daljnja odricanja'

30.04.2010 u 13:49

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora čestitao je svim građankama i građanima Hrvatske Međunarodni praznik rada, 1. maj, pri čemu je istaknuo da 'ekonomski oporavak zahtijeva daljnja odricanja'

Čestitku Luke Bebića prenosimo u cijelosti.

Međunarodni praznik rada, koji se u Hrvatskoj slavi više od stoljeća, ove je godine u znaku cijelog niza negativnih posljedica gospodarske krize. U Hrvatskoj je veliki broj građana ostao bez posla, ne prima plaću, sve teže podmiruje troškove svakodnevice.

Ekonomski oporavak, koji će ponovno pokrenuti zapošljavanje, a hrvatske tvrtke učiniti konkurentnima na međunarodnom, prije svega europskom tržištu, zahtijeva, nažalost, daljnja odricanja, te još i više solidarnost svih društvenih čimbenika.

Kao najviše predstavničko tijelo građana, čije interese i prava štiti i zastupa, Hrvatski je sabor spreman dati vlastiti aktivan doprinos stvaranju zakonskih uvjeta koji će ojačati hrvatsko gospodarstvo u cjelini, unaprijediti socijalnu sigurnost građana i pripomoći razvoju društva u skladu s temeljnim odredbama hrvatskog Ustava.

Svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitam 1. svibnja, Međunarodni praznik rada!