BLOKIRANI IZLAZI IZ GRADA

Opljačkana pošta u Novom Zagrebu

13.02.2009 u 22:29

Bionic
Reading

Dvojica maskiranih razbojnika naoružanih vatrenim oružjem opljačkali su večeras oko 20 sati poštu na Meštrovićevu trgu u naselju Zapruđu u Novom Zagrebu i otuđili za sada nepoznatu količinu novca, izvijestila je zagrebačka policija

ZAGREB - Radnica je iznosila vreće s novcem i vrijednosnim papirima u kombi. Nju je zaskočio jedan pljačkaš i uz prijetnju pištoljem joj oteo vreću s novcem. Vozač kombija, pak, svjedočio je kako mu kolegu, Željka K. (50) zaskače drugi pljačkaš. Željko, koji već 20 godina radi u pošti, nikada nije doživio nešto slično. Šok i strah mogli su mu se s lica očitati i dva sata nakon pljačke, piše 24sata

'Prislonio mi je pištolj na sljepočnicu, a onda me njime udario u potiljak. Takav strah nisam nikada doživio', priča Željko.

Maskirani dvojac, lak na obaraču, nakon šest ispucanih metaka u pod, pobjegao je sa šest vreća sa zasad nepoznatim, ali velikim iznosom novca, piše Jutarnji list

Otrčali su pješice, a policijska potraga zasad nije urodila plodom. Jedan od metaka odbio se u prozor stana na drugom katu obližnje zgrade, ali nikog nije ozlijedio. Tijekom očevida policajci su provjeravali i ispražnjeni sef smješten iza suvozačkog sjedala.

Kako doznaje Jutarnji, dvojica zaposlenika i njihova kolegica su nakon zatvaranja poslovnice u Zapruđu oko 19.30 pričekali kombi HP-a i počeli utovarivati vreće pune pisama i vjerojatno novca. Tada su im prišla dvojica maskiranih pljačkaša i počela pucati u pod, no jedan metak završio je u prozoru obližnje zgrade.

Željku je nakon pljačke pružena pomoć, ali osim glavobolje i šoka, neće osjećati teže posljedice. Lopovi su se s plijenom dali u bijeg u nepoznatom smjeru, a u trenutku pucnjave moglo je doći do tragedije jer su se meci odbijali u svim smjerovima, a na trgu je bilo desetak prolaznika, rekla je susjeda koja je s prozora vidjela cijeli događaj.

O iznosu novca može se samo nagađati jer bilo je već slučajeva da pljačkaši zabunom odnesu samo pisma i račune, a s druge strane, u vreću inače stane i nekoliko stotina tisuća kuna, što bi značilo da je plijen u tom slučaju višemiljunski.