valentin škvorc

Općinski načelnik Male Subotice nakon krvoprolića u romskom naselju: Na licima mnogih mještana možete vidjeti strah, boje se ići do dućana

26.08.2021 u 19:20

Bionic
Reading

Mještani općine Mala Subotica strahuju za sigurnost. Potvrđuje to i općinski načelnik Valentin Škvorc nakon krvoprolića u romskom naselju Parag. 'Da, možete to vidjeti na licama mnogih mještana, nakon krađa, prijetnji. Boje se do dućana ići da nekog ne sretnu tko će ih strijeljati ako je loše volje', opisuje strah mještana općine Mala Subotica načelnik Valentin Škvorc

Općinski načelnik Male Subotice Valetin Škvorc opisuje je strah mještana Male Subotice na čijem se području nalazi i romsko naselje Parag u kojem se dogodilo krvoproliće. U razgovoru za RTL Danas rekao je kako su već davno prezentirali probleme s kojima se susreću. Istaknuo je kako su dobili obećanja, a da je od tada povećan broj policije.

'To je sve', rekao je općinski načelnik Male Subotice Valentin Škvorc za RTL Danas.

Škvorc je rekao kako polaže nadu da će se na temelju projekata s resornim ministarstvom nešto promijeniti s problemom pasa, ali da je potrebna koalicija ministarstva i Udruge Roma. 

'Dva milijuna je sve to koštalo, uskoro rješavamo taj problem. Imamo i suradnju s UNICEFom za pomoć mladim obiteljima, djeci, na temelju zapošljavanja Roma i upisivanja u srednje škole.', dodao je te nastavio:

'Ministarstvo pravosuđa - većina naših sugrađana je ogorčena. Uhvate počinitelje, ali nisu sankcionirani kako treba, pa postanu nedodirljivi i još gori.', upozorava. 

Ističe kako Državni inspektorat ne dolazi na teren.