TURIZAM U PODGORI

Općina iz očaja zatrpava ulaz autokampa

06.05.2011 u 21:40

Bionic
Reading

Ulaz u autokamp Dole kod Živogošća, koji je službeno otvoren i u kojem boravi tridesetak gostiju, drugi put u nekoliko dana po nalogu podgorske općine zasut zemljom i kamenjem

Općinski načelnik Ante Miličić naložio je nasipanje zemlje na ulaz u autokamp jer općina godinama isplaćuje milijunsku odštetu bivšim vlasnicima oduzetog (deposediranog) zemljišta na kojem je danas autokamp Dole, koji posluje u sklopu Hotela 'Živogošće'. Zbog plaćanja odšteta općinski je račun stalno blokiran, a općina je pred bankrotom.

Blokiranje ulaza nije najsretnije rješenje, nego očajnički čin, rekao je na prošlotjednoj tiskovnoj konferenciji, uoči prvog nasipanja podgorski načelnik. Kako je izjavio, država mjesecima ne reagira na potpuno besmislenu činjenicu da općina godinama bivšim vlasnicima u milijunima kuna plaća zemlju na kojoj je kamp, zbog čega joj je blokiran račun i lokalna je uprava pred bankrotom, a na vlasništvo kampa upisana je i dalje - država, rekao je tada Miličić.

Direktor Hotela 'Živogošće' Hrvoje Grbić, čiji su radnici lopatama ponovno razgrnuli dio kamenja s ulaza kako bi gosti mogli ulaziti i izlaziti iz autokampa, svjestan stanja u kojoj se našla općina, kazao je danas novinarima kako ipak u slučaju autokampa, koji je lani ostvario 80-ak tisuća noćenja, cilj ne opravdava sredstva. Razumijem Miličića koji upozorava na nepravednost zakona prema općini, ali ne podupirem način na koji se to čini jer ugrožava turizam od kojega svi živimo, dodao je Grbić.

Makarska policija je obavila očevid te utvrđuje počinitelja i naredbodavca.