AUTOMOBILI POD VODOM

Opći potop u Dubrovniku

22.11.2010 u 09:58

Bionic
Reading

U Dubrovniku od jutra pada jaka kiša kakvu ni najstariji ne pamte. U roku od sat vremena na Jadranskoj magistrali iznad grada doslovno su se stvorili kišni brzaci u kojima su zarobljeni automobili Dubrovčana

Mnogi Dubrovčani zarobljeni su u vodi nasred Jadranske magistrale pred ulazom u Dubrovnik, rekao nam je novinar tportala Matko Saltarić: 'U gradu je katastrofa! Na Jadranskoj magistrali doslovno su se stvorili brzaci duboki oko pola metra. Ja se već više od pola sata ne mogu pomaknuti s mjesta u automobilu.'

Vatrogasci su jutros izašli na 50-60 intervencija u Dubrovniku i okolici. Gradski promet je u potpunom kolapsu, zbog odrona je blokirana magistrala prema Župi Dubrovačkoj i Konavlima a dorona ima i na prometnicama na području Rijeke Dubrovačke. U Sarom gradu i na potezu od Stare Mokošice prema Zatonu te u dijelu Konavala nema struje.

Prema posljednjim  informacijama, u protekla dva sata napadalo je oko 130 litara po metru kvadratnom. Cijeli je Stradun potopljen, kao i novouređena zgrada Arhiva te palača Sponza. Javni prijevoz ne funkcionira, a preko radio postaja djeci se poručuje da ne idu u škole.

Potopljen je i veliki broj privatnih kuća i veliki broj vozila ostalo je zarobljeno na cesti. Državni centar 112 zatrpan je pozivima te mole građane da ne zovu ako nije zaista hitno. Također, građani koji to mogu učiniti, mole se da premjeste svoje automobile kako ne bi smetali na cesti.

Kiša je u Dubrovniku počela luđački padati oko 9 ujutro. Ni najstariji ne sjećaju se kada je u tako kratko vrijeme napadala tolika količina kiše. 'Dubrovčani grade arke i čekaju novi potop', rekao je u šali naš novinar Matko Saltarić.

Opći potop u Dubrovniku