SKRIVAO SE U ZAGREBU

Opasni ubojica se predao policiji

01.02.2009 u 07:52

Bionic
Reading

Mario Kompanović (32) pobjegao je iz zatvora u Požegi u subotu. Policija je tražila pomoć građana u potrazi. Predao se sam u nedjelju u 14.40 sati

ZAGREB - Dvostruki ubojica Mario Kompanović danas je u 14.45 sati ušetao u prostorije 1. policijske postaje na Strossmayerovu trgu i rekao da je pobjegao iz zatvora u Požegi. Negdje oko 16 sati prevezen je u zatvor u Remetincu gdje će se zadržati nekoliko dana dok ne padne odluka u kojem će zatvoru odslužiti kaznu. Zasad je jedino sigurno da to više neće biti poluotvoreni odjel kaznionice u Požegi.

Požeška kaznionica, odnosno njen muški odjel jedan je od najblažih zatvora u Hrvatskoj, pa oko nje nema visokih zidova već samo živica i žičana ograda. Iz tog zatvora poluotvorenog tipa je zbog toga iznimno lako pobjeći, pa je i Kompanović iskoristio priliku i pod okriljem noći se otisnuo u slobodu.

U požeškoj Kaznionici u poluotvorenom odjelu kaznu zatvora izdržava 159 zatvorenika

Kompanović služi kaznu zatvora od 14 godina zbog okrutnog ubojstva supružnika u Belom Manastiru. Kompanović je 1997. u selu Topolje, kraj Belog Manastira, sjekirom i nožem izmasakrirao Žarka (62) i Katinu (51) Nedeljković. Tada je imao samo 20 godina. Muškarca je nožem izbo deset puta po prsima, a ženu je desetak puta udario sjekirom i odsjekao joj glavu.

Nedavno je iz požeškog zatvora pobjegao i Željko Rukavina zvani Moljac osuđen na 8,5 godina zatvora zbog preprodaje opojnih droga. Policija ga, unatoč potrazi i tjeralici, još uvijek nije pronašla. Za razliku od muškog odjela u Požegi je ženski dio zatvora ograđen visokim zidom i smatra se zatvorom visoke razine sigurnosti.