PREMIJER NAPUSTIO VLADU

Opačić: SDP je za prijevremene izbore

02.07.2009 u 15:57

Bionic
Reading

SDP rješenje za Hrvatsku vidi u prijevremenim izborima, a ne u novim preslagivanjima u Saboru nakon ostavke Ive Sanadera, izjavila je danas potpredsjednica SDP-a nakon sjednice stranačkog Kluba zastupnika.

"Budući da Sanaderova Vlada u godinu i pol dana nije bila sposobna rješavati probleme građana, smatramo da je najbolje ići na prijevremene izbore i SDP se protivi miješanju karata i preslagivanju u Saboru", poručila je Opačić.

Ocijenila je kako je Sanader ostavku na premijersku dužnost trebao podnijeti Saboru gdje je i izabran, a ne, kako je kazala, na konferenciji za novinare.

"No, to je kontinuitet njegovog ponašanja jer nikada u svom mandatu nije dolazio odgovarati zastupnicima kada je to bilo potrebno", kazala je SDP-ova zastupnica.

Naglasila je da će SDP glasovati za Sanaderovu ostavku, "kada je on već odlučio otići", ali i da potporu njezine stranke neće dobiti Jadranka Kosor kao nova premijerka niti članovi njezine vlade.

"Uostalom, nismo glasovali za vlade Ive Sanadera. SDP je spreman za raspravu o povjerenju novoj vladi kada predsjednik Mesić provede konzultacije", dodala je.

Opačić je izrazila sumnju da će, kako to HDZ očekuje, predsjednik Stjepan Mesić već večeras dati mandat Jadranki Kosor kako bi se sutra raspravljalo i glasovalo o njezinom te povjerenju članovima vlade. Sklonija je mišljenju da će se to obaviti idući tjedan.