DOSJETLJIVI DILERI

On skrivao drogu u hladnjaku, a ona u grudnjaku

08.03.2014 u 14:04

Bionic
Reading

Zagrebačka policija uhitila je 37-godišnjaka s više od četiri kilograma amfetamina koji je skrivao u hladnjaku, dok je u odvojenom slučaju uhvaćena 31-godišnjakinja koja je amfetamin skrivala u grudnjaku

Policija je uhvatila muškarca prije dva dana dok je iz unajmljenog stana na Kajzerici nosio u obližnju ribarnicu u kojoj je bio zaposlen spremiti drogu u hladnjak kako bi sačuvala svoja svojstva.

Muškarac je uhvaćen u popodnevnim satima u blizini adrese stanovanja nakon što su ga legitimirali policajci koji su od ranije sumnjali da se bavi preprodajom većih količina amfetamina i marihuane.

Tada je sa sobom imao vrećicu s više od dva kilograma amfetamina, a sutradan su u njegovom stanu u hladnjaku pronađena još dva kilograma te droge, 20-ak grama marihuane te 140 tisuća kuna i 140 eura. Kazneno je prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te je priveden pritvorskom nadzorniku.

Vrijednost zaplijenjenog amfetamina na narko tržištu u prodaji na veliko doseže vrijednost preko sto tisuća kuna dok njegova vrijednost miješanjem radi povećanja mase u prodaji na malo prelazi 400 tisuća kuna, izvijestila je zagrebačka policija na konferenciji za novinare.

U odvojenom slučaju policija je uhvatila i 31-godišnjakinju s 40-ak grama amfetamina i 24 grama marihuane. Dio amfetamina osumnjičena je skrivala u grudnjaku. Uhvaćena je prilikom racije u jednom kafiću na području Španskog kada je policija kod nje pronašla marihuanu i digitalnu vagu, a u policijskoj postaji predala je 33 grama amfetamina koji je skrivala u grudnjaku dok je oko šest grama te droge pronađeno u njenom stanu.