RIJEŠEN MISTERIJ TIJELA NAĐENOG KOD KRIŽEVACA

Omamili ga, polili benzinom i spalili u šumi

09.02.2011 u 14:05

Bionic
Reading

Policija je, čini se, razriješila slučaj ubojstva Hrvoja Filipovića (71) čije je tijelo prošlog tjedna u karboniziranom stanju pronađeno u šumi Ravenščica u blizini Križevaca

Nakon provedene kriminalističke istrage policija je privela 32-godišnjaka i 33-godišnjakinju iz Bosne i Hercegovine s prebivalištem u Hrvatskoj zbog osnovane sumnje da su počinili ubojstvo iz koristoljublja.

Prema policijskom priopćenju osumnjičeni su nakon višetjednog planiranja 31. siječnja na zagrebačkoj Peščenici, u stanu 33-godišnjakinje ubijenom Filipoviću u čašu soka ulili usitnjene medikamente. Tako omamljenog iznijeli su ga iz stana i stavili u njegov BMW 318, zagrebačkih registarskih oznaka i odvezli u šumu.


Prije toga 32-godišnjak se zaustavio na benzinskoj postaji u istočnom dijelu grada, izvadio kreditnu karticu iz džepa omamljenog 71-godišnjaka, njome platio kanistar i 16 litara benzina.

Po dolasku u šumu, polio ga je benzinom, zapalio i napustio mjesto zločina. Policija kaže kako je nemoguće reći je li čovjek u trenutku kada je bio zapaljen bio živ. Po povratku u Zagreb, 32-godišnjak, koji je otprije poznat policiji zbog 30-ak djela imovinskog karaktera, a u trenutku uhićenja za njim je bila i raspisana tjeralica zbog izbjegavanja odsluženja zatvorske kazne, iz stana ubijenog otuđio je videokameru i fotoaparat da bi narednih dana njegovom kreditnom i bankovnom karticom kupovao raznu tehničku robu i podizao veće, za sada neutvrđene, količine novca.

Ubijeni umirovljenik, do sada nekažnjavanju 33-godišnjakinju upoznao je putem osobnih kontakata u oglasniku, a je li nevjenčanom paru navedeno kazneno djelo tog tipa prvo ili ih je bilo još, policija nije mogla sa sigurnošću reći. Zbog toga je pozvala građane, ako su imali sličnih iskustava, da ih i prijave.