SEZONA BURE

Olujni vjetar zatvorio Dalmatinu

19.10.2010 u 08:08

Bionic
Reading

Zbog olujnog vjetra je dionica autoceste A1, čvor Posedarje - čvor Sveti Rok, zatvorena za sav promet, izvijestio je jutros HAK

Dionicom autoceste A 6, Delnice-Kikovica (u smjeru Rijeke), državnom cestom D 54, Maslenica-Zaton Obrovački, i Paškim mostom smiju prometovati samo osobna vozila.

Na Jadranskoj magistrali (D 8) od Bakra do Svete Marije Magdalene je zbog jakog vjetra zabranjeno  prometovanje autobusima na kat, motociklima, vozilima s kamp prikolicama, dostavnim vozilima te vozilima s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II. skupina).

Na mahove jak vjetar puše i na dionici autoceste A 1, od čvora Skradin do čvora Promet.

Mokrih i skliskih kolnika ima u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, posebice na dionici autoceste A 6, Bosiljevo-Kikovica.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan se zbog sanacije nadvožnjaka na čvoru Kraljevečki Novaki prometuje dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama. Obilazak je preko čvora Popovec i dalje županijskim cestama.

Na autocesti A 1 se kroz desnu cijev tunela Sveti Rok (u smjeru Splita) vozi jednim kolničkim trakom.

Na autocesti A 3 je zbog sanacije nadvožnjaka zatvoren izlaz Lužani za vozila koja prometuju u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je izlaz Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

U smjeru Zagreba prometuje se nesmetano.

Danas, 19. listopada, od 11 do 12 sati će zbog rekonstrukcije događaja prometne nesreće za sav promet biti zatvorena dionica čvor Orehovica – čvor Škurinje u smjeru Istra-Rupa.

Na graničnim prijelazima nema duljih čekanja.

Trajekti plove prema redu plovidbe.