TEŠKO PO CESTAMA

Olujna bura, snijeg, magla, poledica

03.01.2011 u 07:43

Bionic
Reading

Zbog olujne bure dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica te državna cesta D 54 Maslenica - Zaton Obrovački otvorene su samo za osobna vozila, izvijestio je jutros u 7 sati Hrvatski autoklub

Na Paškom mostu zabrana je prometa za motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama (I. skupinu vozila), a na dionici Jadranske magistrale od Bakra do Svete Marije Magdalene dodatno i za kombi te vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Otežano se vozi zbog snijega i poledice u Gorskom kotaru i Lici, dok u Slavoniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj mjestimice ima magle. Smanjena je vidljivost na dionicama autocesta: A 1, Jastrebarsko - Bosiljevo (50-150 m), A 3 Bregana - Lipovac, od Zagreba do Velike Kopanice, te A 4 Zagreb - Goričan, od Brezničkog Huma do Goričana.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnoj cesti D 42 Josipdol - Poljanak: a u Gorskom kotaru na: D 3 Zdihovo - Delnice-Sopač (stara cesta kroz Gorski kotar), D 32 Prezid - Delnice, D 42 Stubica - Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi - Delnice, D 305 Parg - Čabar, D 501 Oštrovica - Gornje Jelenje, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

Na autocesti A 3 Bregana - Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Na graničnom prijelazu Macelj pojačan je promet teretnih vozila.

Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t.

Do 1. veljače 2011. god. zatvoren je granični prijelaz Principovac - Sot, zbog radova (produžen je rok završetka radova).

Trajekti plove redovito.