ZLATNA MLADEŽ S KOKAINOM

Olujić mlađi na slobodi, Modriću pritvor

29.07.2009 u 16:07

Bionic
Reading

Dežurni istražni sudac Županijskog suda u Zadru Milan Pečina odredio je jednomjesečno zadržavanje u pritvoru 30-godišnjem bivšem nogometašu Zadra i Rijeke Josipu Modriću zbog mogućnosti ponavljanja djela, a 32-godišnjeg odvjetnika Frana Olujića je pustio da se brani sa slobode jer nije bilo elemenata za njegovo zadržavanje u pritvoru

Na Liburnskoj obali u Zadru policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga PU zadarske uočili su u utorak oko 22 sata 30-godišnjaka iz Zadra kako predaje PVC vrećicu 32-godišnjaku iz Zagreba, koji mu je potom predao neutvrđen iznos novca.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji list, riječ je o 32-godišnjem Franu Olujiću, zagrebačkom odvjetniku i sinu poznatog odvjetnika Željka Olujića, te 30-godišnjem Josipu Modriću, bivšem nogometašu NK Zadar i sinu poznatog zadarskog poduzetnika Mladena Modrića Padele.

Željko Olujić čekao sina

Odvjetnik Željko Olujić je s Modrićevim odvjetnikom Gordanom Nižićemsjedio na štekatu sat vremena prije privođenja i čekao da mu dovedusina koji je 'pao' kod kupnje kokaina u   utorak u zadarskoj trajektnojluci. 'Sve što mogu reći je da je postupak djelatnika policije prema momklijentu bio korektan i zakonit', rekao je odvjetnik Nižić, dok ŽeljkoOlujić nije ništa komentirao.

Modrić mlađi, osim po sportskoj karijeri, poznat je javnosti i po tome što je svojedobno bio uhićen zbog paleži automobila zadarskog odvjetnika Davora Buljana te podmetanja vatre na čempresima ispred Buljanove obiteljske kuće u Petrčanima

Olujić mlađi, pripadnik zagrebačke zlatne mladeži koji u očevom uredu kao odvjetnik radi oko tri godine, došao je na trajekt iz Zadra za Preko kako bi kupio kokain od bivšeg nogometaša.

Krim inspektori su odmah potom zaustavili Frana Olujića koji je policiji izručio vrećicu sa sadržajem od oko 7,3 grama kokaina, dok je Josip Modrić 50 minuta nakon ponoći zatečen u ulici Put Murvice, a policajci su kod njega pronašli 3 grama kokaina i 1.800 kuna.

Zbog činjenice da su Olujića i Modrića na djelu uhvatili pripadnici Odsjeka kriminaliteta droga, očito je da su ih pratili ili imali saznanja o tome gdje će biti primopredaja kokaina.

Josip Modrić
Josip Modrić je bio u jednomjesečnom pritvoru zbog sumnje da je automobile odvjetnika Davora Buljana polio benzinom i zapalio ispred Buljanove obiteljske kuće u ulici dr. Franje Tuđmana u Zadru.

Modriću je po izlasku iz pritvora izrečena mjera zabrane prilaska članovima obitelji Buljan, ali optužnicu protiv njega Državno odvjetništvo nikada nije podiglo zbog nedostatnih dokaza. Nogometnu karijeru prekinuo je prošle godine.

Fran Olujić
je bio odvjetnik Marija Korade, sina pokojnog Ivana Korade, a s ocem je radio i na nekoliko drugih medijski poznatih parnica: na drugom slučaju obrane Mirka Norca, na obrani Ljube Ćesića Rojsa, optuženog za zloporabu ovlasti, Miljenka Stričaka, vozača šlepera osuđenog za izazivanje prometne nesreće u tunelu Ledenik, te na slučaju Karlovačke pivovare radi incidenta s navodnim ispuštanjem amonijaka.