PRIJATELJ GRADONAČELNIKA

Olujić: Đapićeva imovina stečena je zakonito

05.02.2009 u 14:54

Bionic
Reading

Protiv Ante Đapića, predsjednika Hrvatske stranke prava i osječkoga gradonačelnika, ne vodi se nijedan kazneni postupak "pred nadležnim državnim tijelima niti Porezna uprava ispituje porijeklo njegove imovine", izjavio je danas na konferenciji za novinare odvjetnik Krunislav Olujić

OSIJEK - Po njegovim riječima već se dulje protiv Đapića vodi medijski i politički rat kako bi ga se diskreditiralo uoči lokalnih izbora, na kojima će biti kandidat za gradonačelnika.

Olujić je istaknuo kako nije Đapićev odvjetnik budući da za to nema razloga, nego njegov prijatelj, ali da će biti njegov odvjetnik ako se protiv njega nastavi medijski rat te ako on pokrene postupak protiv novinara i medija.

U građanskoj parnici eventualnu financijsku dobit "Đapić je odlučio humanitarno darivati", kazao je Olujić. Istaknuo je kako su i DORH i Uskok kao neosnovane odbacili kaznene prijave 'pravaških otpadnika' o njegovoj navodno protuzakonito stečenoj imovini. Dodao je kako je navodni ugovor između Ante Đapića i tadašnjeg predsjednika Uprave Kamen Ingrada Vlade Zeca, koji su medijski plasirali politički protivnici, krivotvoren, zbog čega je Đapić podnio kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe.

Kada bi i postojao takav ugovor, Uskok je ocijenio da time nisu stečena kaznena djela, zbog čega je i odbacio kaznenu prijavu "pravaških otpadnika Dobroslava Parage i Dražena Kelemineca", naveo je Olujić.

Prema pisanju medija, u tom ugovoru iz 2004. "reguliraju" se odnosi između Đapića i Zeca, prvi da politički pomogne Zecu, a ovaj da ga financijski nagradi. Olujić je istaknuo kako se osobno uvjerio da Anto Đapić ima zakonito stečenu imovinu.

Na konferenciji za novinare bio je i Daniel Srb, predsjednik županijskoga HSP-a i Gordan Matković, predsjednik gradskoga HSP-a. Na upit novinara zašto nije nazočan i Anto Đapić kada se o njemu govori, Srb i Olujić su odgovorili da nema potrebe jer on obnaša poslove gradonačelnika.