hak upozorava

Ograničenja zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali, pogledajte što se još u prometu mijenja

28.10.2021 u 07:02

Bionic
Reading

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, upozoravaju u četvrtak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK)

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti zemlje. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji i vožnja u koloni mogući su na dionicama gdje traju radovi. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kolona vozila u zoni radova na čvoru Zaprešić u smjeru Zagreba duga je oko jedan kilometar.

Danas od 10 do 11 sati na dijelu državne ceste DC8 kod „Autobusnog kolodvora Žabica“ u Rijeci vozit će se uz privremenu regulaciju prometa zbog rekonstrukcije prometne nesreće. U smjeru istok-zapad vozit će se jednim, desnim prometnim trakom. Hak moli sudionike u prometu da koriste alternativne pravce. Od 8 do 16 sati bit će zatvorena LC59045 u Mihaljevcu (Korenica).

Od 22 sata večeras do ujutro u 5 sati na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče višekratno će se prekidati promet po 15 minuta između čvorova Lučko i Karlovac u smjeru Rijeke/Dubrovnika.

Od 22 do 5 sati ujutro na autocesti A6 Rijeka-Zagreb bit će prekinut promet zbog radova između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko u oba smjera, a od ponoći do 4 sata ujutro prekida se promet u dva navrata, u maksimalnom trajanju do 15 minuta između čvora Oštrovica (uključujući NP Oštrovica) i ČNP Rijeka u oba smjera.

Od 22 do 5 sati ujutro zbog radova bit će zatvorena državna cesta DC1, „Brza cesta Solin – Klis“, a obilazak je starom kliškom cestom.

Također, od 22 do 5 ujutro višekratno će se prekidati promet po 15 minuta između čvorova Lučko i Karlovac u smjeru Rijeke/Dubrovnika.