ŽIČANA KONCESIJA

Ogradili im i naplaćuju plažu na koju imaju pravo pristupa

22.07.2012 u 16:14

Bionic
Reading

Vlasnici apartmana i bungalova prosvjedovali su u subotu kod rotora u Petrčanima u blizini turističkog naselja Punta Skala i traže pristup plaži naselja u vlasništvu austrijske tvrtke Falkensteiner što im i jamče kupoprodajni ugovori svojevremeno sklopljeni s poduzećem Punta Skala

Malu pješčanu uvalu koje je do sada koristilo stotinjak obitelji smještenih u apartmanima i bungalovima, Austrijanci su ogradili žicom i tamo naplaćuju ulaz po cijeni od 40 kuna. Propusnice koje su donedavno imali, sada su obiteljima ukinute.

Vlasnici kuća i apartmana traže poništenje županijske koncesije kojom je austrijski vlasnik od Punta Skala načinio privatnu plažu te im nasilno oduzeo ranije stečena prava. Glavni probleme je, kažu prosvjednici, što ih prilikom prodaje Punta Skale austrijskom Falkensteineru nitko nije pitao za njihova prava.

Iz zadarske podružnice Stranke hrvatskog zajedništva stiže oštra osuda ovog čina i podrška prosvjednicima. Članovi SHZ-a u svom priopćenju navode da u naselju Punta Skala privatni apartman ima i župan Zadarske županije Stipe Zrilić i pitaju se zašto njega nema među prosvjednicima.