OBJAVA NA FACEBOOKU

Otac bjegunca Ivana Božića: Kontaktirao je sa sestrom. Boji se odmazde policije

30.11.2022 u 21:53

Bionic
Reading

Ante Božić, otac Ivana Božića za kojim se traga jer je pregazio 20-godišnjeg prometnog policajca koji ga je pokušao zaustaviti tijekom akcije nadzora prometa, u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju pozvao je sina da se preda policiji. Prethodno, obratio se javnosti objavom na Faceboku. Objavu prenosimo u cijelosti, bez intervencija u tekst

'Dragi prijatelji,

i onda kad dođeš pred zid moraš podignuti glavu, pogledati istini u oči jer tko sam ja da bi me mimoišla tuga i problemi... Da ,Ivan Božić je moj sin.. Moj sin koji je zagorča život mladom policajcu ,pa svima drugima odreda, počevši od samoga sebe. Nije lako bilo čuti tu vijest, ali mi je svanulo kad sam razgovarao sa ocem mladoga policajca, a inače se i osobno poznajemo. Moj zemljak Dželalija iz Nevesta. Mladi policajac nije životno ugrožen, pri svjesti je i komunicira.

Moj sin će odgovarati za svoje NEdijelo, iako su neke informacije kao da nije to namjerno učinioo, ali eto sudstvu i pravdi neka vode postupak. Mladom čoviku šta brži opravak.

  • +7
Policijska potraga za Solinjaninom Ivanom Božićem Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic

Ivan je rođen sa dijagnozom ADHD, poremećaj hiperaktivnosti. Bilo je problema ali NIKADA agresivnosti, ponavljam NIKADA.

Zašto sam se odlučija na ovaj post, pa zbog svekolike potpore koji ste mi mnogi dali, koji me zovete, koji mi šaljete poruku potpore...Hvala dragome Bogu što se nije dogodilo ono najgore.

Ja sam kroz cili život bija borac i kada su me tukle bure i oluje, ali borac koji je punija duplierice novina za dobra djela. Moram i sada ostati priseban i jak.

Moj Ivan sada puni crnu kroniku, valjda tako mora biti.

Moje ostalo troje dice su do dana današnjeg anđeli bez iti jedne mrlje u životu.

Ivan je danas zagorča život svima, a posebno žrtvi, njegovim roditeljima i mojoj obitelji', napisao je.

U međuvremenu, policijska potraga za Ivanom Božićem proširila se i na Šibensko-kninsku županiju. Prema informacijama Slobodne Dalmacije, splitska policija je zatražila pomoć kolega iz susjedne policijske uprave kako bi se nadziralo jedno od naselja u općini Unešić.

Radi se o Čvrljevu, odakle je porijeklom obitelj 29-godišnjaka te postoji mogućnost da krene u tom pravcu kako bi našao zaklon kod nekog iz tog kraja. Tako se osim adrese na kojoj stanuje u Solinu, nadziru i prilazi Čvrljevu te se periodično patrolira i samim mjestom.

Otac Ante Božić pozvao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju sina da se preda jer mu je to 'najpametnije rješenje'. Očajni otac tvrdi da je Ivan tijekom dana kontaktirao sestru i da je vrlo vjerovatno da će se predati u pratnji svog odvjetnika. O svemu su obavijestili policiju i nadaju se pozitivnom ishodu.

'Boji se odmazde policije. To je možda najveća prepreka njegovoj predaji. Mada je odmah pitao kako je nesretni policajac, pravdajući se da ga nije vidio', kazao je otac.