istraga traje

[FOTO/VIDEO] Javila se policija: Na Jarunu specijalizirani timovi, pronađeni krater i dva padobrana

11.03.2022 u 06:29

Bionic
Reading

Policija provodi očevid nakon pada objekta iz zraka na Jarunu, na terenu su policijski timovi specijalizirani za postupanje i reagiranje prilikom takve vrste događaja te nema razloga za uznemirenost građana, priopćio je u petak ujutro MUP, navevši da su pronađeni krater te dva padobrana

U priopćenju objavljenom na internetskim stranicama Ravnateljstva policije navodi se da je zagrebačka policija (PUZ) u četvrtak nakon 23 sata zaprimila više dojava građana da su na širem području Jaruna osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz zraka.

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/Pixell

'Na mjesto dojave žurno su upućene policijske ophodnje koje su na zelenoj površini na adresi Jarunska bb pronašle krater dok su u široj zoni pronašle dva padobrana, za koje smo također prethodno zaprimili dojave građana', navodi se u priopćenju.

  • +11
Eksplozija na Jarunu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mjesta događaja te se obavlja očevid, uz sudjelovanje svih nadležnih službi.

  • +13
Nepoznati predmet pao nedaleko od SC-a Stjepan Radić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Za sada policija nema dojava o ozlijeđenim osobama na području šire zone mjesta događaja, a oštećeno je nekoliko parkiranih vozila.

'Također, na terenu su policijski timovi specijalizirani za postupanje i reagiranje kod ovakve vrste događaja te u ovom trenutku nema razloga za uznemirenost građana', ističe Ravnateljstvo.

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Medije su pozvali 'na odgovorno izvještavanje javnosti te iznošenje provjerenih informacija dobivenih od nadležnih službi, a kako bi spriječili širenje dezinformacija'.

  • +10
Eksplozija na Jarunu Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Građani su pozvani da putem društvenih mreža ne dijele snimke i fotografije s mjesta događaja te da, ako se zateknu u zoni postupanja policije, postupe prema uputama policijskih službenika.

Policija će kontinuirano objavljivati informacije koje su činjenično potvrđene, poručuju iz MUP-a.