ispitani svjedoci

Odvjetnik uhićene sutkinje iz Zadra o izlasku iz zatvora: Predao sam zahtjev, za Šupe je ovo jedna vrlo stresna situacija

20.09.2022 u 20:20

Bionic
Reading

Odvjetnik Maje Šupe Krešimir Škarica izjavio je da je, s obzirom da su ispitani svi svjedoci, predao zahtjev za puštanjem njegove klijentice na slobodu

Nakon uhićenja šibenske sutkinje Maje Šupe, poduzetnika Blaža Petrovića i odvjetnika Branimira Zmijanovića, početkom rujna su svo troje ispitani u prostorijama splitskog USKOK-a na ispitivanje. Tereti ih se zbog kaznenog djela korupcije.

Jutros su, kako doznaje RTL, ispitani posljednji svjedoci. I to oni s Općinskog suda u Šibeniku, pa je odvjetnik od suda zatražio puštanje.

"Istražni zatvor kao najrepresivnija mjera postupanja prema okrivljeniku je izuzetno stresan događaj, pogotovo ovdje je situacija specifična i delikatna jer se radi o sutkinji koja je više od 25 godina radila i sudila slične predmete. To je jedna vrlo stresna situacija i emotivno. Moja branjenica se psihički dobro osjeća, ona je vrlo svjesna situacije, daje suvisle odgovore, surađuje. I čeka da to što prije završi", kaže Krešimir Škarica, odvjetnik Maje Šupe.

Privođenje sutkinje Šupe Izvor: tportal.hr / Autor: HRT

Odluka suda ovisi o USKOK-u koji se sa zahtjevom odvjetnika može složiti ili ima novih dokaza pa će se istraga proširiti.

Što god odlučili, sudska priča za Šupe nije gotova., istraga je tek otvorena. U iskazu pred tužiteljima odbacila je sve optužbe. Sve je porekao i poduzetnik Blažo Petrović. Jedino je uhićeni odvjetnik Branimir Zmijanović, doznaje RTL, pričao kako je sutkinja pitala poduzetnika Petrovića hoće li kupiti zemlju.

  • +11
Pretres ureda odvjetnika Branimira Zmijanovića Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev

Predsjednik suda Šupe je udaljio s dužnosti na tri mjeseca.

"U tijeku je postupak preraspodjele 245 predmeta koji su bili u radu u referadi sutkinje Šupe u skladu sa sudskim poslovnikom. Općinski sud u Šibeniku svakodnevno redovno radi kao i do sada", poručuju s Općinskog suda u Šibeniku.