PRAVDANJE BOLEŠĆU

Odvjetnik: Horvatinčić ima rak kostiju

22.08.2011 u 16:09

Bionic
Reading

Ovog će tjedna početi ispitivanje 15 svjedoka tragične pomorske nesreće u kojoj je Tomislav Horvatinčić sa svojom 12 metara dugom motornom jahtom skrivio nesreću u kojoj je živote izgubilo dvoje talijanskih državljana koji su plovili jedrilicom pokraj Primoštena

Istražni sudac Županijskog suda Branko Ivić, koji je u petak odredio jednomjesečni pritvor Horvatinčiću zbog mogućeg utjecaja na svjedoke te nesreće, u ponedjeljak ujutro rekao je da još uvijek nije stigao obdukcijski nalaz kojim će se utvrditi je li se Talijanima nakon stravičnog naleta plovila i nedozvoljenog glisiranja moglo pomoći.

Podsjetimo, osim što DORH Horvatinčića tereti da je prouzročio pomorsku nesreću čija su posljedica dvoje poginulih, zbog čega ga tereti za neizravnu namjeru, tereti ga i za nepružanje pomoći. Odvjetnik Tomislava Horvatinčića Velimir Došen, koji je došao po spis, rekao na je da obdukcijski nalaz nije stigao, a na upit je li istina da je stradali talijanski državljanin nakon nesreće bio živ, rekao je da ne zna odakle su pojedini mediji dobili takav podatak.

'Mogu samo ponoviti tvrdnju istražnog suca koji je rekao da nije dobio obdukcijski nalaz, ali da mu je obducent rekao da je kod Talijana uslijedila trenutačna smrt', rekao je Velimir Došen, koji zajedno s Brankom Baicom brani Tomislava Horvatinčića. Njegov odvjetnički tim istaknuo je da nisu točne informacije kako je obitelji poginulih talijanskih državljana Horvatinčić ponudio nagodbu.

Dodali su da nema potvrde kako je Horvatinčić poslao priopćenje medijima nakon nesreće i rekli da je ono je poslano s njegova e-maila, ali da je to mogao učiniti netko i iz njegove grupe. Kazali su da to nema pravni učinak jer da se on tri puta branio šutnjom.

'Istaknuli su da još uvijek nisu dobili nalaz istražnog povjerenstva ministarstva, tj. Lučke kapetanije te da još nije odrađeno vještačenje autopilota, a na čiji se kvar nakon nesreće pozivao Tomislav Horvatinčić. Odvjetnik Tomislava Horvatinčića Velimir Došen nakon posjete svom branjeniku istakao je da se Horvatinčić osjeća vrlo loše te da mu je zdravstveno stanje vrlo loše dodajući da Horvatinčić ima karcinom kostiju.

'Izražava jako žaljenje i bol što se ovo sve dogodilo i istakao je da želi da se na bilo koji način pomogne obiteljima stradalih i da se koliko toliko umanji tragedija. U stresnoj je situaciji i baš je u šoku', rekao je Došen potvrđujući da će biti ispitano 15 svjedoka i da vjeruje da će Horvatinčić biti pušten prije istjeka pritvora od 30 dana.

Došen je rekao da unatoč tome što je Horvatinčićeva suputnica na gliseru njegova nevjenčana supruga obrana se neće protiviti njenom svjedočenju. Rekao je da se Horvatinčić nalazi u pritvoru s još osam ili devet pritvorenika, i da se nije žalio na uvjete u pritvoru.