marko ivica

Odvjetnik Haralda Kopitza: Izjasnio se da nije kriv, ali nije iznosio obranu, branio se šutnjom. Tražio je neke stvari iz stana, a komuniciramo preko prevoditelja

28.09.2021 u 20:44

Bionic
Reading

Protiv 56-godišnjeg muškarca osumnjičenog za ubojstvo svoje troje djece, državno odvjetništvo je pokrenulo istragu zbog tri kaznena djela teškog ubojstva na podmukao način, a u srijedu će biti izveden pred suca istrage koji će odlučiti o istražnom zatvoru

Njegov odvjetnik po službenoj dužnosti Marko Ivica potvrdio je da se njegov branjenik branio šutnjom te najavio da će tražiti dodatna medicinska vještačenja.

Objasnio je i zašto je odlučio prihvatiti obranu muškarca koji je osumnjičen da je ubio svoje troje djece, a koju su mnogi drugi odbili. ''Moram razdvojiti svoje osobno mišljenje od profesionalne obrane'', objasnio je Ivica za Dnevnik Nove TV istaknuvši da je u ovom slučaju branitelj po službenoj dužnosti. Sa svojim branjenikom razgovarao je preko prevoditelja za njemački jezik iako osumnjičeni 56-godišnjak zna i engleski jezik.

''Moj branjenik, kojeg branim po službenoj dužnosti, kratko je iznio svoju obranu, odnosno branio se šutnjom. Izjasnio se da nije kriv, ali nije iznosio obranu, branio se šutnjom. Još nemamo uvid u cijeli spis, a i zatražit ćemo dodatna medicinska vještačenja vezano uz psihofizičko stanje u trenutku počinjenja kaznenog djela'', kazao je.

Odvjetnik Haralda Kopitza, Marko Ivica dao je izjavu medijima Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

''O samom djelu nismo razgovarali. Zahvalio mi je jer sam preuzeo obranu, a o njoj ćemo razgovarati kada ću ga posjetiti u nastavku postupka i kada dobijemo uvid u spis i rezultate vještačenja, i tada ćemo pripremiti obranu'', objasnio je Ivica i najavio da će se bude li određen istražni zatvor žaliti na takvu odluku, ali to će biti poznato u srijedu.

''Austrijska ambasada me nije kontaktirala, on me nije tražio da ikoga kontaktiram. Ne znam je li živ itko od njegove rodbine, a bliske rodbine u Hrvatskoj više nema i rastavljen je. Pitao me može li mu se iz stana donijeti neke stvari, ali stan je zapečaćen'', kazao je Ivica.

  • +11
Privođenje Haralda Kopitza Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

U slučaju da 56-godišnjem muškarcu osumnjičenom za ubojstvo svoje troje djece bude određen istražn zatvor, on će prvo morati tri do pet dana u karantenu, a potom će ga pregledati liječnik, a vjerojatno će prostorija u kojoj će biti smješten biti pod stalnim videnazorom jer je pokušao samoubojstvo.