POLJOPRIVREDNIK IZ VIROVITICE

Oduzeta droga vrijedna oko 250.000 kuna

Bionic
Reading

Djelatnici kriminalističke policije koji se bave suzbijanjem opojnih droga i procesuiranjem 'dilera' i proizvođača opojnih droga u PU Virovitičko-podravskoj sa zadovoljstvom ove godine 'trljaju ruke'

Lani su u osam mjeseci zaplijenili 39, a ove godine 842 stabljike marihuane proizvedene u poljima na području županije. Broj do sada otkrivenih proizvođača marihuane ostao je kao i lani - 30, piše Večernji list

- U srijedu smo, na temelju sudskog naloga, pretražili dom poljoprivrednika Z. T. (48) kod kojega smo, na tavanu obiteljske kuće, pronašli 85 sasušenih stabljika marihuane. Samo nekoliko stotina metara od njegove kuće u polju kukuruza pronašli smo mjesto gdje je uzgajao marihuanu naraslu više od 3,6 metara. Dio biljke već je posjekao i usitnio te stavio na sušenje, a drugi dio marihuane bio je spreman za sječu i sušenje.

Ista je osoba u posljednjih pet godina dva puta kažnjavana zbog zlouporabe opojnih droga, dva puta zbog teške i dva puta zbog šumske krađe te jednom zbog obične krađe. Vrijednost marihuane koju smo pronašli kod Z. T., da je završila na tržištu, iznosila bi oko 250.000 kuna, izjavio je zamjenik načelnika Dražen Huzjak, a za ovo kazneno djelo Z. T. bi mogao biti kažnjen kaznom zatvora najmanje do tri godine.

U policiji tvrde da se cijena 'džointa' na lokalnom tržištu kreće od 15 do 30 kuna te da proizvođači marihuane drogu proizvode dijelom za vlastite, a dijelom za potrebe drugih kupaca.