RADNO PROLJEĆE

Održana kostituirajuća sjednica Nadzornog odbora HRT-a

21.02.2011 u 16:49

Bionic
Reading

Konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora HRT-a održana je danas u nazočnosti privremenog glavnog ravnatelja HRT-a i predsjednika Programskog vijeća HRT-a, na način kako je propisano zakonom o HRT-u, priopćilo je poslijepodne to tijelo, koje je novina prema novom Zakonu o HRT-u

Nakon što su utvrdili metodologiju rada Nadzornog odbora HRT-a, članovi su dogovorili da će sljedeća sjednica biti održana početkom ožujka.

Hrvatski sabor 4. veljače je na mandat od četiri godine imenovao Silviju Luks Kalogjeru predsjednicom te Željka Čaglja, Antu Žigmana i Orsata Miljenića članovima Nadzornog odbora HRT-a. Prema novom Zakonu o HRT-u, peti član Nadzornog odbora bit će predstavnik Radničkog vijeća HRT-a.

Nadzorni odbor HRT-a novina je iz Zakona o HRT-u kojega je Sabor donio lani, 3. prosinca. Prema Zakonu, Nadzorni odbor zajedno s Programskim vijećem HRT-a, po prethodno provedenom natječaju, imenuje i razrješava predsjednika i članove Uprave HRT-a, te donosi Statut HRT-a kao i program rada i financijski plan. Nadzorni odbor nadzire financijsko poslovanje HRT-a (donosit će financijski plan, utvrđivati plaće i druga materijalna prava, kao i visinu pristojbe, ali uz suglasnost s Upravom).