KERUMOV ZAMJENIK ŠUNDOV

'Odričemo se prava na Spaladium Arenu'

05.10.2012 u 14:50

Bionic
Reading

'Odričem se prava na Spaladium Arenu u ime cijelog grada', rekao je splitski dogradonačelnik Jure Šundov komentirajući namjeru grada Splita da u sljedećih desetak dana krene u proceduru prekida javno- privatnog ugovora sa tvrtkom 'Sportski grad TPN' koja upravlja Spaladium Arenom

'Grad Split plaća leasing za auto koji ima pravo voziti 52 dana u godini, a niti jedan od ta 52 dana nije komercijalan. Prema tome, mi se unaprijed odričemo tog prava. Što će nam to pravo? Jer ona previše troši. Ako nitko u njoj ne radi, koštat će nas tri milijuna kuna godišnje, ako ima nekoga koji rade, koštat će nas 15 milijuna kuna minusa godišnje. Ja o tome cijelo vrijeme govorim, valjda će ljudima doći do uha', kaže Šundov.

Napominje da ovo nije ultimatum, već razumna poslovna odluka. 'Mi samo radimo ono što po tom ugovoru i zakonima moramo. Mi mislimo da su se u ovom trenutku iscrpile sve daljnje mogućnosti čekanja. Nitko se ne javlja i mi vučemo potez, sad, kako će drugi reagirati na taj potez, ne znam', rekao je Šundov.


Istodobno, Grad i banke u roku od 12 mjeseci od raskida ugovora mogu naći drugog izvođača radova za nastavak gradnje komercijalnog dijela kompleksa. Za izgradnju tornja, Gradu je nužno 12 tisuća kvadrata zemljišta koje je u vlasništvu Vlade, s kojom grad nastavlja pregovore.

'Vlada uvijek može, kad god hoće, Gradu Splitu pokloniti to zemljište i da onda Vlada i Grad i netko tko, vidjet ćemo, traže način da se to nešto dodatno izgradi i da se na taj način osigura izvor prihoda koji bi mogao financirati Arenu, da se pokriva taj minus za koji mi unaprijed znamo da će ga biti na razini godine', poručuje splitski dogradonačelnik. U slučaju raskida ugovora kreće sudski postupak između grada i konzorcija tvrtki 'Konstruktor', IGH i 'Dalekovod', a spor može trajati godinama.