TUĐMAN PREDAO KANDIDATURU

'Odluke ubuduće donositi u Zagrebu, a ne izvan RH'

16.11.2009 u 18:33

Bionic
Reading

Nezavisni kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Miroslav Tuđman predao je poslijepodne Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) gotovo 18.000 prikupljenih potpisa potpore glasača za svoju predsjedničku kandidaturu

Tuđman je novinarima izjavio kako je donio dovoljno potpisa 'da može jamčiti da će se promijeniti ova dosadašnja politika, da može jamčiti da Hrvatska neće ni pedalj svog teritorija prepustiti nekome drugome i da može jamčiti da će se odluke ubuduće donositi u Zagrebu, a ne negdje izvan Hrvatske'. Na pitanje novinara koga vidi sa sobom u drugom krugu ako sebe stavlja u drugi krug Miroslav Tuđman je odgovorio da mu je to sasvim svejedno.

Rekao je da je za promjenu ove dosadašnje politike koja je Hrvatsku dovela na više od 42 milijarde eura vanjskoga duga, koja je dovela do toga da smo četvrta zemlja u iseljavanju mladih u svijet, koja je dovela do toga da se ljudi osjećaju bez ponosa i dostojanstva, mladi bez šanse da mogu uspješno graditi svoju karijeru i budućnost Hrvatske.

'Prema tome, to je ono što treba mijenjati, treba mijenjati međunarodnu politiku, ja nisam euroskeptik, ja stojim na stajalištu da je Hrvatska Europa, da je Europska unija politička organizacija, prema tome ne može biti cilj ulazak u Europsku uniju, to može biti samo sredstvo, a cilj je da se ostvare hrvatski, gospodarski i nacionalni interesi u Europskoj uniji', istaknuo je Tuđman. Znači, rekao je, ako imamo dobre ugovore, onda ih potpisujemo, ako nemamo, onda ih ne potpisujemo.

Ustvrdio je da pitanje izlaska iz gospodarske krize pretpostavlja moralnu obnovu Hrvatske jer su narušene temeljne vrijednosti. Naveo je da su četiri vrijednosti kojih se on drži i misli da se treba držati i kojih će se držati, a to je osobna i nacionalna sloboda, istina, pravda i dostojanstvo čovjeka. 'I na tim osnovama mislim da se jedino može graditi budućnost Hrvatske', poručio je nezavisni kandidat za predsjednika RH Miroslav Tuđman.