VRHOVNI SUD O MEDIJSKIM NAPISIMA

Odluka o Glavašu ionako je već donesena

05.07.2010 u 17:09

Bionic
Reading

Vrhovni sud objavio je danas da su sva nagađanja u medijima o odluci tog suda u slučaju Branimira Glavaša i pokušajima utjecaja na već donesenu odluku bespredmetna

Vrhovni sud priopćio je da je vijeće tog suda donijelo odluku u povodu žalbi na prvostupanjsku presudu Glavašu i ostalima te da je u tijeku izrada pisanog otpravka drugostupanjske odluke s obrazloženjem s čijim će sadržajem stranke i javnost biti upoznati pošto se spis dostavi prvostupanjskome sudu.

'Do tog trenutka sadržaj drugostupanjske odluke ostat će poznat samo sucima koji su sudjelovali u njenom donošenju, pa su sva nagađanja u medijima o vrsti te odluke i pokušajima utjecaja na donesenu odluku bespredmetna', stoji u priopćenju glasnogovornika i suca Vrhovnog suda Dražena Tripala.

Dnevnik Jutarnji list jučer je, pozivajući se na neslužbene informacije iz pravosudnih krugova, objavio da je Vrhovni sud u izmijenjenom obliku potvrdio Glavašu kaznu Županijskoga suda u Zagrebu.

Glavaševi branitelji to su na jučerašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare ocijenili nagađanjem, dezinformacijom i pritiskom na hrvatsko pravosuđe. Smatraju da su medijski pritisci na pravosuđe u slučaju protiv njihova branjenika kazneno djelo i da se njima želi spriječiti pozitivna odluka Vrhovnog suda.

Glavaš je na zagrebačkome Županijskom sudu nepravomoćno osuđen po zapovjednoj odgovornosti na deset godina zatvora jer je pripadnicima SUS-a naredio uhićenja, mučenja i ubojstva srpskih civila, a prije izricanja presude pobjegao je u BiH.