TURISTIČKA RAZGLEDNICA

Odličan početak sezone u Trogiru

05.06.2011 u 08:12

Bionic
Reading

U Turističkom informativnom centru u Trogiru doznali smo podatke o dosadašnjem tijeku turističke sezone koja je odlično počela u tom gradu

Već za uskršnje praznike zabilježen je značajan rast broja gostiju u usporedbi s prošlom godinom, a u ovoj fazi ukupni rast iznosi više od 10 posto. U Trogiru ističu važnu činjenicu da se ponovo u većem broju vraćaju nekada tradicionalni gosti iz Austrije i Njemačke, koji su posljednjih godina češće odlazili u Egipat, Tunis ili Tursku.

Domaćini svoj optimizam temelje i na najavama za glavnu sezonu u srpnju i kolovozu. Takvu sliku upotpunjuje današnji ugođaj u Trogiru koji je bio preplavljen turistima. Velik broj tih gostiju i nije u formalnoj evidenciji, jer su to uglavnom izletnici s kruzera u splitskoj luci kojima je Trogir atraktivna i popularna destinacija. Trogir je u svibnju bio i domaćin velikog skupa volontera, njih više od 200 iz 35 gradova-prijatelja, a u lipnju je planirano održavanje turističkog festivala Kairos.

Povoljna okolnost za Trogir, koji ima velike prometne probleme, premještanje je transfera s turističkih brodova iz trogirske u splitsku luku. Trenutno su na kopnenoj strani u tijeku veliki infrastrukturni radovi na završetku kanalizacije, u sklopu projekta Eko Kaštelanski zaljev. Završetkom tog važnog poduhvata bit će moguće kupanje u čistom moru u Trogiru nakon više desetljeća.

Prometni problemi

Nažalost, dva glavna prometna problema i dalje ostaju neriješena, a to su promet kroz grad preko mosta za Čiovo i nedovršena brza cesta između Splita i Trogira. Ta brza cesta, koja je trebala biti završena još prije tri godine, već mjesecima se nije pomakla ni metra i ponovo će najveći problem i usko grlo biti veza između Splita i aerodroma.