SPLITSKI SDP SUMIRA

Odlazak Sanadera i dolazak Keruma događaji godine

22.12.2009 u 14:46

Bionic
Reading

Predsjednik splitskoga SDP-a Marin Jurjević na današnjoj je konferenciji za novinare ocijenio da su 2009. godinu u Hrvatskoj obilježili odlazak premijera Ive Sanadera iz politike i dolazak Željka Keruma za gradonačelnika Splita.

"Naš sugrađanin i premijer Ivo Sanader je na jedan čudan i teško shvatljiv način nestao s političke pozornice", rekao je Jurjević na konferenciji za novinare, koja je ujedno bila i druženje u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana.

Osvrnuvši se na stanje u Splitu, Jurjević je rekao kako smo suočeni s Kerumovim populizmom. "Taj populizam bismo mogli nazvati obiteljsko-prijateljskom koalicijom, i sve što ne spada u taj krug politički je eliminirano", ustvrdio je Marin Jurjević

Kao primjer je naveo Komisiju za davanje imena trgova i ulica u Splitu iz koje je, kako je dodao, eliminiran ugledni član SDP-a dr. Slaven Kokić jer je kritizirao nedavnu Kerumovu zamisao da se na Rivi postavi spomenik prvome hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

"SDP želi deideologizirati splitsku Rivu jer je to urbano, psihološki i kulturološki najosjetljivije mjesto za grad", rekao jer Jurjević.

Također je istaknuo kako se u Hrvatskoj 2010. godine mogu očekivati prijevremeni parlamentarni izbori.

Predsjednik Županijskog odbora SDP-a Veljan Radojković je ustvrdio kako će 2010. godina biti iznimno teška te da aktualna vlast neće biti sposobna ponuditi rješenja za krizu. Posebice je istaknuo da se teškoće mogu očekivati u drugome privatizacijskom krugu brodogradilišta.