BEZBRIŽNI KARAMARKO

'Odlazak Salapića nije ugodan, ali nemam mu što prigovoriti'

30.05.2012 u 14:53

Bionic
Reading

Iako je, barem po riječima Josipa Salapića, njegova bliska suradnica Jadranka Kosor teško prihvatila njegov prelazak u HDSSB, predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka odlazak šefa osječkog HDZ-a, čini se, uopće nije uznemirio

'Nije ugodno izgubiti zastupnika, ali je legitimno i normalno i događa se i drugim strankama. Gospodin vidi svoju budućnost u drugoj stranci i ne možemo ništa prigovarati. Salapić je otišao i sigurno će biti priča da odlazi ovaj, pregovara onaj. Kako znate da i mi s nekim ne pregovaramo da prijeđe u HDZ?' kratko je prokomentirao Karamarko prelazak dojučerašnjeg HDZ-ovog zastupnika Josipa Salapića u HDSSB.

Vlada u sjeni

'Već radimo planove za vladu u sjeni i radne skupine, a radimo planove i za rekonstrukciju našeg rada u Saboru jer nismo zadovoljni', kazao je Karamarko.

Upitan o spekulacijama koje govore da i druge male stranke pregovaraju s još nekoliko ljudi iz HDZ-ovog Kluba zastupnika, Karamarko je kazao: 'HDZ se konsolidira i sliježe se prašina nakon stranačkih izbora. Ovakve priče i nuspojave koje se javljaju su normalne. Bit će takvih kalkulacija i priča. Ne bojim se daljnjih odlazaka iz stranke. Stranka je čvrsta i stabilna i novo vodstvo je u komunikaciji s bazom i raspoloženje je svakog dana sve bolje i bolje, i vraća se samopouzdanje. Stranka je dobrom na putu. Mi već sad radimo planove za vladu u sjeni i za rekonstrukciju našeg rada u Saboru jer nismo zadovoljni.'

U odgovoru novinarima ponovio je da će o mjestima potpredsjednika Sabora iz redova HDZ-a odlučivati Predsjedništvo stranke, koje će pravorijek dati i o promatračima u Europskom parlamentu, ali i o predsjednicima saborskih odbora.

Novinarima je Karamarko potvrdio da se danas sastao s Vladimirom Šeksom, s kojim je razgovarao o 'situaciji u stranci i izborima', ali ne i o sudbini još uvijek aktualnog potpredsjednika Sabora.  Upitan računa li uopće na Šeksa, Karamarko je rekao: 'Apsolutno. On ima veliko iskustvo i najjači je zanatlija u tom smislu saborskih procedura i sigurno da će se takve stvari uzimati u obzir pri odlučivanju. Nema rezanja i neće biti prelamanja preko koljena. Imperativ svih imperativa je jedinstvo stranke.'

Jedinstvenosti stranke svjesni su i Kosor i Šeks, kazao je Karamarko, dodavši da će 'kad se smire strasti i kada se utišaju i pobjedničke i gubitničke taštine, sve to doći na svoje'.

Karamarko je prokomentirao i napise medija da se sprema raskinuti koaliciju s Kerumovim HGS-om. 'To sam i ja pročitao u novinama. Koalicije nisu vječiti brakovi i prerano je o tome govoriti. Središnjica stranke se neće petljati u to što će se , primjerice, u Varaždinu odlučiti. Mi ćemo podržavati što baza bude predlagala', zaključio je Karamarko.