i most u igri

Odlaskom Škore iz Domovinskog pokreta otvorilo se pitanje tko će biti novi potpredsjednik Sabora

22.08.2021 u 10:09

Bionic
Reading

Odlaskom Miroslava Škore iz Domovinskog pokreta (DP) otvorilo se i pitanje kome će pripasti mjesto potpredsjednika Sabora na koje odsad jednaka prava polažu Most i DP, čiji klubovi sada broje po osam članova, piše u nedjelju Jutarnji list.

Miroslava Škore potpredsjednik je Sabora, no odlaskom iz DP-a jasno je da će Škoro morati otići s te funkcije.

SDP-u kao najjačoj oporbenoj stranci pripada jedno, a na drugo potpredsjedničko mjesto odsad jednaka prava polažu Most i DP, čiji klubovi sada broje po osam članova.

"Nemamo ništa manje prava na to mjesto nego Most. Možemo s njima razgovarati o tome, u obzir dolazi i podjela mandata između DP-a i Mosta", kaže član Predsjedništva DP-a Igor Peternel.

"Sasvim je jasno da oni neće moći zadržati isti broj odbora i pozicija u Saboru. Mi nećemo kokošariti, ali ćemo tražiti da se poštuje trenutni odnos snaga u Saboru. Sad smo fokusirani na pomoć našoj Banovini i zakonska rješenja koja pripremamo za jesen, ali ako ostatak oporbe krene u redefiniranje pozicija sukladno promjenama koje se događaju, sve na čemu ćemo mi inzistirati je pravednost i poštovanje trenutnog stanja. Moguće je da se do početka zasjedanja dodatno promijene odnosi", kaže zastupnik Mosta Nikola Grmoja za Jutarnji list.