PRIMORAC U KARLOVCU

'Odgovorni za kriminal gledat će novu Hrvatsku iza rešetaka'

22.11.2009 u 14:24

Bionic
Reading

Nezavisni predsjednički kandidat Dragan Primorac istaknuo je danas na susretu s Karlovčanima kako dobar i odlučan predsjednik ima golem utjecaj na sva kretanja u društvu te da će, bude li izabran, odgovorni za kriminal u zadnjih dvadeset godina morati iza rešetaka gledati stvaranje nove Hrvatske

Dobar predsjednik ima golem utjecaj na sva kretanja u društvu, pa tako i u gradovima, bez obzira ima li izravne ovlasti ili ne, kazao je Primorac na jutarnjoj kavi na tržnici uz poziv Karlovčanima da odaberu njega za predsjednika države.

Odgovarajući novinarima na pitanja oko borbe protiv korupcije, kazao je kako, bez obzira na ustavne ovlasti, odlučnog predsjednika nitko ne može zaustaviti da kao moralna vertikala utječe na sva kretanja u društvu. Poručio je da će, bude li izabran "u prvoj godini mandata svi kriminalci koji su kroz kriminal profitirali u Hrvatskoj iz nje ili iseliti ili se sami javiti u Remetinec.

"Oni koji su odgovorni za kriminal koji se događao zadnjih dvadeset godina morat će iza rešetaka gledati stvaranje nove Hrvatske, kazao je Primorac.

Smatra da će postići jedno "veliko da oslobađanju Hrvatske", jer ona što se tiče gospodarstva i obrazovanja može biti ono što je Izrael na Bliskom istoku.

"Sada imamo strah da smo manje vrijedni, da smo mali narod, da moramo slušati velike i ovisiti o svakoj odluci iz Bruxellesa, a nitko ne odlučuje o našoj sudbini osim nas samih i naših lidera, naravno ako 'stojimo uspravno'. Ako imamo snage biti vezani s velikim svjetskim liderima, kao što je SAD i drugi, tada ne moramo ovisiti o svakoj odluci iz Bruxellesa, kao što sada ovisimo i ne moramo biti na koljenima", rekao je.

Kao hrvatski predsjednik, istaknuo je Primorac, potaknuo bih proces otvaranja registra hrvatskih branitelja. Zadao bih Vladi RH "glavobolju sve dok ne bi otvorila registar", jer lažni branitelji koji primaju po 11 tisuća kuna mjesečnih primanja vrijeđaju i prave hrvatske branitelje i cijelo hrvatsko društvo.

Za svoje protukandidate rekao je da ih je nekoliko dosta dobrih ljudi, ali da su zalutali u predsjedničku utrku. Treba imati znanje i odlučnost za predsjednika hrvatske države, a nemati grijehove prošlosti i "umreženost" zbog koje ih sada netko drži u šaci.

Primorac smatra da hrvatske političke stranke nisu podijeljena na lijevo i desno, nego da su "svi umreženi".