KOSOR O ĐAKOVŠTINI

'Odgovorni moraju što prije odgovarati'

Bionic
Reading

Dogovorili smo se da svi koji rade u državnim zalihama preko vikenda popišu sve ono što imamo i kad bi bilo moguće, i ako bi bilo moguće, onda bismo donijeli odluku da Vlada pomogne seljacima isporukom žita koje im je pokradeno

Očekujemo da svi koji su odgovorni što je moguće prije odgovaraju. Ali dakako da to neće pomoći seljacima koji su u iznimno teškoj situaciji - komentirala je premijerka Kosor krađu žita u Đakovštini te je dodala kako se državnom proračunu duguje preko 50 milijuna kuna te da je nestao dio državnih robnih zaliha, oko 3000 tona, piše Večernji list

Vlada očekuje odgovore na ta pitanja, kazala je Kosor te dodala:

Razumijevajući iznimno tešku situaciju oko 1600 poljoprivrednika kojima je također nestalo žito, dogovorili smo se jučer da svi oni koji rade u državnim zalihama preko vikenda popišu sve ono što imamo i kad bi bilo moguće, i ako bi bilo moguće, onda bismo donijeli odluku da Vlada pomogne seljacima isporukom žita koje im je pokradeno - kazala je premijerka te zaključila:

- To je jedini način na koji bi Vlada mogla pomoći, ja mislim da bi to bio dosta učinkovit način, ali treba pričekati dok se popiše sve čime raspolažemo, mislim da bi to bila snažna pomoć.

Za utorak sam sazvala sastanak sa predsjednicima oporbenih parlamentarnih stranaka gdje ćemo pokušati da završimo pregovore oko ustavnih promjena. Ako bi to bilo tako, onda bi mi do kraja ožujka mogli završiti posao oko ustavnih promjena što bi dalo novi impuls cijelom ovom poslu - kazala je danas, nakon sastanka s pregovaračkim timom premijerka Jadranka Kosor te zaključila kako je "ostalo samo jedno područje i vjerujem da ćemo biti uspješni".

Kosor je kazala i kako je dogovoreno osnivanje povjerenstva u kojem će biti isključivo i samo ministri koji će se baviti poslovima oko IPA programa i pripremama za povlačenje sredstava iz fondova koji Hrvatsku očekuju kada postane članica Europske unije.

- To je također jedan veliki posao za koji se moramo pripremiti. Uistinu dobro napredujemo, i ako uskoro ostvarimo poglavlja koja planiramo, mi očekujemo već 19. veljače dva, nakon toga na slijedećoj ministarskoj konferenciji zatvaranje još dva, nadamo se da ćemo veći dio posla odraditi u vrijeme španjolskog predsjedanja - zaključila je premijerka.