ZIMSKE (NE)PRILIKE

Odgođena nastava u južnim krajevima zbog hladnoće

02.02.2012 u 16:04

Bionic
Reading

Na imotskom području tijekom noći palo je 20 centimetara snijega, a na zapusima ga ima i do dva metra. Zbog snijega i leda, nema nastave u osnovnim i srednjim školama, a ne rade i neka poduzeća. Odgođena je nastava u Cetinskoj krajini: u osnovnim školama u Tijarici, Vrlici i Hrvacama na sinjskom području. Prometnice u splitskom zaleđu su očišćene, ali na put se ne treba ići bez zimske opreme

Zbog izrazito niskih temperatura i snijega, Šibensko-kninska županija donijela je odluku da danas neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama na području te županije. No s obzirom na vremensku prognozu koja za sutra najavljuje još gore uvjete nego u posljedjih 24 sata, župan Goran Pauk donio je odluku da nastave neće biti ni sutra.

Najhladnije je bilo jutros u osam sati na Zavižanu gdje je izmjereno -19 Celzijevih stupnjeva, a tek pet stupnjeva više bilo je na Sljemenu. U Bilogori, Daruvaru, Novoj Gradiški i Čabru izmjereno je -11 stupnjeva dok je u Gospiću, Županji, Osijeku, Slavonskom Brodu i Varaždinu bilo -10.

Poledica, snijeg i jak vjetar otežavaju promet u većem dijelu gorske i primorske Hrvatske, a u prekidu su i trajektne linije za većinu kvarnerskih i srednjodalmatinskih otoka. Hrvatski autoklub upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme te ako je moguće odgode putovanja.