FIJASKO STOLJEĆA U CRNOJ GORI

Odbijeni zbog svjedočenja o Đukanoviću?!

03.03.2010 u 14:17

Bionic
Reading

Svjedočenje Ratka Kneževića prije nekoliko dana u slučaju ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, opozicijske stranke u Crnoj Gori iskoristile su kao dobar povod za novi napad na premijera Milu Đukanovića kojeg je svjedok indirektno naveo kao mogućeg naručitelja ubojstva suvlasnika NCL Media grupe

'Kneževićevo svjedočenje bilo je tog dana priča broj jedan u Crnoj Gori. Mi se nalazimo u trenutku koji je biti ili ne biti za nas i krajnji je trenutak da se ta priča raščisti. Nažalost, ne očekujem da će tu od velike koristi biti crnogorska policija jer ona je poput švicarskog sira, kroz nju sve prolazi i u čvrstoj je sprezi s Đukanovićem.  

Samo uz jak vanjski pritisak i opozicijske stranke koje su se sad ujedinile u Crnoj Gori, koje će uskoro zatražiti smjenu vlasti, stvari se mogu promijeniti. Nadam se da će to biti u što skorijem periodu', kazao je potpredsjednik tamošnje opozicijske stranke Pokret za promjene, profesor Branko Radulović.

'Što se iza brda valjalo i zašto su hrvatske tvrtke sad izgubile posao, teško je reći. Jedan od razloga sasvim je sigurno nepostojanje financijskih garancija, ali tko kaže da Đukanović nije utjecao na to zato što svjedok u Zagrebu njega proziva za mito, korupciju i ubojstvo. Sve je moguće', mišljenja je Radulović i potom dodaje da je ta autocesta zapravo način da Đukanović legalizira svoj prljavi novac zarađen od trgovine drogom i naftom.

Zamjenik glavnog urednika nezavisnog dnevnika Vijesti Mihailo Jovović ne vjeruje da će istraga za ubojstvo Pukanića ići do Đukanovića jer Knežević u svom svjedočenju nije rekao ništa novo.

'Kneževićeva priča je stara i u njoj nema ništa novo. Sve što je pričao na suđenju u Zagrebu već je ponovio nekoliko puta, i to nije nikoga iznenadilo. Po mojoj procjeni, u percepciji crnogorske javnosti Kneževićevo svjedočenje nije ništa promijenilo jer onaj tko je mislio da je Đukanović upetljan u priču oko ubojstva to misli i dalje, a onaj tko to nije mislio i dalje ne misli', zaključio je Jovović.