DONESENO RJEŠENJE

Odbačena kaznena prijava protiv Žalac zbog prometne nesreće u Vinkovcima

16.07.2019 u 18:45

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima donijelo je rješenje o odbačaju kaznene prijave podnesene protiv ministrice reginalonog razvoja Gabrijele Žalac zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu

Podsjetimo, Žalac je 9. ožujka ujutro u Ulici Ćirila i Metoda, vozeći peugeot 308, naletjela na 10-godišnju djevojčicu te ju ozlijedila, a naknadno se utvrdilo i da je automobilom upravljala bez važeće vozačke dozvole.

'Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000,00 kn, odnosno 500,00 kn ukoliko se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila', izvijestili su tada iz policije.

Na stranicama DORH-a danas je objavljeno priopćenje vezano za tu prometnu nesreću u kojem je navedeno kako je ODO u Vinkovcima provelo izvid, da bi potom 18. ožujka 2019. zaprimilo i kaznenu prijavu jedne političke stranke.

'Na temelju tako prikupljenih podataka, Državno odvjetništvo je provelo i istraživanje, tijekom kojeg je pribavljena relevantna medicinska dokumentacija, karton vozača službene evidencije Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a provedene su i dokazne radnje ispitivanja svjedoka i osumnjičenice, kao i dokazna radnja kombiniranog sudsko-medicinskog i prometnog vještačenja.

Iz rezultata svih, tijekom izvida i provedenog istraživanja prikupljenih dokaza i podataka, proizlazi da ne postoji osnovana sumnja da je navedena 40-godišnja hrvatska državljanka svojom vožnjom prekršila odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te kao niti da je kršenje odredbe čl. 196. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama u uzročno-posljedičnoj vezi s nastupjelom posljedicom.

Stoga ne postoji osnovana sumnja da je kršenjem navedenih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 2. Kaznenog zakona ili eventualno neko drugo kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti', navodi se u priopćenju.