IMA NEKA TAJNA VEZA

Odakle Joci Amsterdamu Miloševićeva kuća

28.04.2009 u 17:06

Bionic
Reading

Vila Slobodana Miloševića u elitnom beogradskom naselju Dedinje našla se u centru zanimanja javnosti jer je u njoj uhićen Sreten Jocić alias Joca Amsterdam, zbog organiziranja atentata na Ivu Pukanića

Iako već godinama ne živi u Srbiji, kuću u Tolstojevoj ulici na broju 33 Jociću je preko posrednika iznajmila Mirjana Marković, supruga balkanskog koljača Miloševića. Dragan Hadži Antić, dugogodišnji prijatelj obitelji Milošević, našao se među prvima na mjestu događaja kada je uhićen Joca, piše portal B92.

U Jugoslavenskoj ljevici
, minornoj stranci koju je vodila Mira Marković tijekom Miloševićeve diktature, za B92 su izjavili da je upravo Antić čovjek koji je posredovao u iznajmljivanju kuće.

Kako se dogodilo da čovjek koji je uhićivan zbog ubojstava živi u kući bivšeg predsjednika Srbije (kojemu je, usput recimo, suđeno zbog masovnih ubojstava zvanih genocid) i je li vlasnica kuće prijavila podstanara i na to plaćala porez, B92 je pokušao provjeriti kod Hadžija Antića, koji tvrdi da kuća obitelji Milošević nije iznajmljena Sretenu Jociću.

Iako Antić kaže da on vodi računa o kući u Tolstojevoj 33, nije želio objasniti kako to da Jocić živi u njoj i za sve detalje je uputio na Jocićevog advokata Zdenka Tomanovića.

U SPS-u (bivšoj Miloševićevoj stranci koja je sada dio vladajuće koalicije i čiji je današnji predsjednik Ivica Dačić ministar policije) nisu željeli direktno odgovoriti je li sporno što optuženi za ubojstva živi u kući bivšeg predsjednika.

'Ja mislim da se vi oko gospodina, kako ste rekli da se zove, trebate obratiti nadležnim institucijama. Ne znam zašto o tome razgovarate sa Socijalističkom partijom Srbije', rekao je Đorđe Milićević, glasnogovornik SPS-a.

'Pitali ste me nešto što je privatna stvar, osobna stvar obitelji Milošević, niste me pitali za nešto što je vezano za politiku SPS-a', rekao je on.

Oko spomenute kuće svojevremeno je izbila velika afera u Srbiji jer je obitelj Milošević devedesetih kuću otkupila za samo nekoliko tisuća maraka, iako je njena tržišna vrijednost tada, kako se procjenjivalo, bila najmanje milijun maraka.

Od 2003, kada je Mirjana Marković otišla u Moskvu, nitko od članova obitelji Milošević ne živi u njoj.

Osim kuće u Tolstojevoj, Miloševići posjeduju i kuću u Užičkoj 34, koja je bila predmet spora jer je otkupljena samo dva dana prije početka NATO-ovog bombardiranja Srbije, i to za 9.000 maraka.