VIŠE SUNCA I SPARINE

Od utorka više sunca, u petak +32

04.06.2012 u 15:34

Bionic
Reading

Nakon još jedne promjene vremena u ponedjeljak i utorak, od srijede će uslijediti nešto stabilnije i sve toplije vrijeme, pa će u petak biti vruće i sparno. Međutim, u subotu ponovno možemo očekivati pljuskove, najavljuju prognostičari

U utorak će u kontinentalnim krajevima Hrvatske biti promjenjivo, još ponegdje s malo kiše, no bit će i sunčanih razdoblja. Puhat će slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova. Jutarnje temperature kretat će se od 12 do 17°C, a dnevna između 19 i 23°C.

Glavnina promjene vremena u Dalmaciju će stići u prvom dijelu utorka. Bit će oblačno s kišom, lokalno i pljuskovima s grmljavinom. Jugo će prestati, a do kraja dana posvuda će okrenuti na većinom slabu do umjerenu buru. Bit će svježije u odnosu na ponedjeljak. Na sjevernom Jadranu još je u noći moguća kiša ali će oborine ujutro posvuda prestati uz razvedravanje. Puhat će umjerena do jaka bura i bit će malo svježije. Jutarnje temperature kretat će se od 15 do 20°C, a dnevne od 21 do 26°C.

Srijeda će na kopnu biti suha i djelomično sunčana. Vjetar će uglavnom biti slab. Jutro će biti malo svježije, a dnevne temperature u laganom porastu - ujutro od 7 do 12°C, a najviše dnevne od 20 do 24°C.

U srijedu će na Jadranu biti pretežno sunčano uz slabu buru ujutro te slab jugozapadnjak popodne. Bit će ugodno toplo. Jutarnje temperature kretat će se od 13 do 18°C, a najviše dnevne od 22 do 27°C.

U četvrtak će u kopnenim krajevima biti djelomično sunčano, ponegdje s više naoblake, ali većinom suho. Vjetar će uglavnom biti slab jugozapadni. Jutarnje temperature kretat će se od 10 do 15°C, a dnevne od 23 do 27°C.

Na Jadranu će u četvrtak biti pretežno sunčano i ugodno toplo. Ujutro će puhati slab burin, a danju mjestimice umjeren jugozapadni vjetar. Temperature zraka ujutro će se kretati 15 do 20°C, a dnevne od 24 do 29°C.

U petak će posvuda biti pretežno sunčano, vruće i sparno. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu jugo. Temperatura zraka u cijeloj će zemlji biti između 27 i 32°C.

U subotu nam stiže porast naoblake, a osobito će poslijepodne i navečer biti mjestimičnih pljuskova s grmljavinom. Promjena će najprije zahvatiti sjeverozapadne krajeve i sjeverni Jadran, a prema kraju dana i u noći na nedjelju proširit će se u veći dio Hrvatske. S prolaskom hladne fronte temperature zraka posvuda će se sniziti, a vjetrovi će okrenuti na sjeverne smjerove. Poremećaj će se najmanje osjetiti u Dalmaciji. U nedjelju slijedi postupno razvedravanje, rekao je Kristijan Božarov, predsjednik udruge Crometeo.

Zanimljivosti

4. lipnja 1764. u okolici Sunje zapao je snijeg do koljena.

5. lipnja obilježava se Svjetski dan zaštite okoliša.

7. lipnja 1902. u Splitu je rođen fizičar i meteorolog Ante Obuljen.

Za detaljnije informacije o prognozi kliknite na ovaj link.