OD 15 DO 30 LIPA

Od utorka niže cijene svih goriva!

14.05.2011 u 16:48

Bionic
Reading

Pad cijene goriva na mediteranskom tržištu i tečaja dolara prema kuni posljedno će dovesti do pada cijena goriva na domaćim crpkama. Očekuje se pad cijena između 15 i 30 lipa

Litra najprodavanijeg benzina eurosuper 95 BS mogla bi pojeftiniti za petnaestak lipa, a eurosupera 98 BS i eurosupera 100 BS za nekoliko lipa više. Jnajviše bi trebala pojeftiniti razna dizelska goriva.

Tako bi litra eurodizela BS trebala pojeftiniti za oko 28 lipa i ponovo se približiti granici od 9 kuna, dizela za 26 lipa, euro loživog ulja za dvadesetak, običnog lož-ulja za 19 lipa, a plavog dizela za oko 17 lipa.

Kako saznaje Vjesnik.hr cijene dizelskih goriva pale bi i više od tri posto da u pravilniku o određivanju najviših cijena naftnih derivata nema odredbe koja promjene cijena ograničava na tri posto. No, ta odredba nas je prije nekoliko tjedana spasila od još većeg poskupljenja goriva. Osim toga, ako na mediteranskom tržištu ostane isti trend, preostali dio pojeftinjenja dizelskih goriva, koji se neće moći provesti u utorak, može se očekivati za dva tjedna.