PRIVREMENO ZAPOSLENJE

Od srijede prijave za popisivače na riječkom području

22.02.2011 u 16:17

Bionic
Reading

Županijsko povjerenstvo za popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj za područje Primorsko-goranske županije uputilo je javni poziv svim zainteresiranima koji žele sudjelovati u popisu

Prijave za potencijalne popisivače i kontrolore održat će se 23. i 24. veljače za ispostavu Rijeka (Rijeka i područje riječkog prstena), dok će se prijave za ispostave Crikvenica, Čabar, Delnice, Krk, Mali Lošinj, Opatija, Rab i Vrbovsko održati 23. veljače.

Javni poziv objavljen je i na oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Rijeka te na internetskim stranicama Primorsko-goranske županije, kao i na stranicama gradova i općina. Na isti će način, po završetku obrade podataka, sredinom ožujka, biti objavljen i popis izabranih kandidata za obuku.

Kriteriji za popisivače su punoljetnost, najmanje završena srednja škola te čitljiv rukopis koji se utvrđuje optičkim čitanjem. Za kontrolore kriteriji prijave i odabira također su punoljetnost i najmanje završena srednja škola, ali i iskustvo u popisima stanovništva ili velikim statističkim akcijama.

Popisivanje stanovništva ove godine traje od 1. do 28. travnja. Popisivač u jednom popisnom krugu može obići 130 kućanstava, za što je potrebno 12 do 15 dana, objašnjavaju iz Državnog zavoda za statistiku.

Inače, za zadnji popis 2001. godine u PGŽ-u je bilo prijavljeno oko 1300 popisivača i 190 kontrolora, a popisivanje je trajalo petnaest dana.