STIŽE JUŽINA

Od srijede kiša i malo toplije do +18

05.03.2013 u 08:36

Bionic
Reading

U utorak vjetrovi će okrenuti na južne smjerove s kojima će u našu zemlju doći više oblaka i oborina. No temperature će prema kraju tjedna posvuda malo porasti pa će se i na kopnu i na Jadranu maksimalci kretati oko 18°C, najavljuju prognostičari

U utorak će još veći dio dana prevladavati sunčano, ujutro u unutrašnjosti ponegdje s kratkotrajnom maglom. Prema kraju dana, posebice na Jadranu, očekuje se sve više oblaka, ali bez oborina. Vjetar će okretati na južne smjerove tako da će u unutrašnjosti puhati slab do umjereni jugozapadnjak i jugoistočnjak, a na Jadranu jugo, koje će jačati prema kraju dana. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -6 do -1, a na Jadranu od 2 do 7°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 13, a na Jadranu od 14 do 17°C.

U srijedu će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, u Gorskom kotaru i Lici s mogućnošću za malo kiše. Na Jadranu će biti pretežno i promjenjivo oblačno, mjestimice sa slabom kišom. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju do jak, jugoistočnjak i jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno do jako jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 2 do 5, a na Jadranu od 9 do 13°C. Najviše dnevne u cijeloj Hrvatskoj će se zemlji kretati od 11 do 16°C.

U četvrtak će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno oblačno s kišom. Najmanje kiše očekuje se u kontinentalnim predjelima unutrašnjosti, posebice u Slavoniji. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren, u Gorskom kotaru i Lici do jak, jugoistočnjak, a na Jadranu jako jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od 4 do 7, a na Jadranu od 11 do 13°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 12 do 14, a na Jadranu od 14 do 18°C.

U petak i za vikend se u cijeloj Hrvatskoj očekuje promjenjivo oblačno vrijeme s kišom. Vjetar će biti u smirivanju pa će u petak u unutrašnjosti će puhati slab jugoistočnjak, a na Jadranu slabo do umjereno jugo. U subotu će vjetar posvuda biti slab, a u nedjelju će puhati slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 4 do 8, a na Jadranu od 11 do 14°C. Najviše dnevne u cijeloj Hrvatskoj kretat će se od 13 do 18°C.