izvijestio županijski stožer

Od posljedica Covida-19 umrla 85-godišnjakinja iz Vojnića

03.08.2020 u 13:14

Bionic
Reading

Od posljedica Covida-19 u karlovačkoj je bolnici umrla je 85-godišnjakinja iz Vojnića, koja je već bila hospitalizirana, priopćeno je u ponedjeljak iz Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije

Načelnik Stožera Josip Ribar rekao je za Hinu da se 85-godišnja žena zarazila od kćeri i njezina muža, s kojima je živjela u istom kućanstvu u Kupljenskom, u blizini Vojnića. Kako je rekao Ribar, žena je umrla u bolnici, nakon što joj se stanje naglo pogoršalo, a pokop će obaviti rodbina jer su zaraženi kći i zet u samoizolaciji.

"Poznat je izvor njihove zaraze i svi su epidemiološki obrađeni, tako da se u Vojniću, unatoč tom tragičnom događaju i tri zaražene osobe, ne očekuje daljnje širenje zaraze”, rekao je Ribar.

Nakon ožujka, kada je umro poduzetnik iz Karlovca u dobi od 60 godina, to je drugi smrtni slučaj uzrokovan zarazom koronavirusom u Karlovačkoj županiji, gdje je ukupno oboljelo 98 osoba.

U  posljednja 24 sata nije otkriven nijedan novi slučaj zaraze, a 11 zaraženih je na kućnom liječenju. U samoizolaciji su 44 osobe.

Proteklog vikenda inspektori Civilne zaštite obavili su šest nadzora na području Duge Rese te ni u zdravstvenim ustanovama ni bankama, poštanskom uredu i crkvi nisu uočili nepravilnosti i nepoštovanje propisanih protuepidemijskih mjera.