BANDIĆEVA KUPOVINA GLASAČA

Od petka jeftinije parkiranje u Zagrebu!

05.01.2010 u 13:57

Bionic
Reading

Od petka 8. siječnja parkiranje u svim zonama u gradu Zagrebu bit će jeftinije za oko 25 posto. Tako je cijena sata parkiranja u prvoj zoni sa sadašnjih 14 kuna spuštena na 12, u drugoj sa sedam na pet, a u trećoj s tri na dvije kune

Cijene mjesečnih parkirnih karata kao i cijene parkiranja u garažama ostaju nepromijenjene.

'Bez obzira što se smanjenje cijena ne može smatrati socijalnom mjerom, mi smo na ovaj način pokušali olakšati život građanima. Ja bih ovo nazvala još jednom antirecesijskom mjerom grada Zagreba.

Dosta dugo postojali su prigovori na visinu cijene i u vrijeme ekonomske krize odlučili smo reagirati jednim pozitivnim potezom', kazala je zagrebačka dogradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević

Dogradonačelnica je odbila novinarsko povezivanje stupanja na snagu ove odluke s nedjeljnim izborima, na kojima je jedan od kandidata zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

'Uvijek su neki izbori i vezivati ovu odluku uz njih nije realno i nema potrebe da zbog njih rad gradske uprave bude paraliziran', naglasila je Pavičić Vukičević, dodajući da vjeruje da će već u narednim tjednima moći izići s novim mjerama koje bi trebale dodatno poboljšati kvalitetu života u Zagrebu.

Na što je konkretno mislila i radi li se o još jednom predizbornom triku, dogradonačelnica nije pojasnila.

Ovdje valja dodati da je odluka o novim cijenama parkiranja donesena aktom gradonačelnika Milana Bandića i kao takva ne mora ići na usvajanje u Gradsku skupštinu. Uz navedeno, spomenimo još da je od početka godine na snazi i novi režim naplate kazni koje se kreću u visini cijene dnevnih karata.

Tako cjelodnevno parkiranje, odnosno kazna za neplaćanje istog u prvoj zoni iznosi 200, u drugoj 100, a u trećoj 50 kuna.