dan oružanih snaga

Posebna regulacija prometa u Zagrebu, evo gdje bi mogli nastati problemi

24.05.2018 u 11:20

Bionic
Reading

Od petka 25. do ponedjeljka 28. svibnja na području Zagreba održat će se više događanja u sklopu obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske, zbog čega će se uspostaviti posebna regulacija prometa

PU zagrebačka obavještava javnost da će se od petka 25. do ponedjeljka 28. svibnja na području Zagreba održati više događanja u sklopu obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske, zbog kojih će se uspostaviti posebna regulacija prometa na više lokacija u Zagrebu i to:

- u subotu 26.5. od 8 do 15 sati za promet se povremeno zatvaraju Ćirilometodska, Kuševićeva, Freudenreichova, Matoševa, Trg svetog Marka, Kamenita, Habdelićeva, Opatička, Radićeva, Trg bana Josipa Jelačića, Bakačeva i Kaptol radi kretanja kolone HV-a.

  • u subotu 26.5. od 8 do 15 sati zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje za sva vozila osim vozila MORH-a i HV-a u Ulici Hrgovići, don Petra Šimića i Ulici Jarun, u zoni crkve Svete Mati Slobode.
  • u ponedjeljak 28.5. od 8 do 16 sati zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje za sva vozila osim vozila MORH-a i HV-a na parkiralištima na istočnoj strani Trga Stjepana Radića, od zgrade Gradskog poglavarstva do KD-a Vatroslav Lisinski i na parkiralištu s istočne strane Zagrebačkog velesajma.
  • +4
Prometna policija Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Policija vozačima preporučuje da u subotu u vrijeme održavanja događanja izbjegavaju odlazak prema užem centru Zagreba i Gornjem gradu te da izbjegavaju navedene prometnice kojima će se kretati kolona pješaka.

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu istok – zapad su:

  • Boškovićeva – Hebrangova – Klaićeva
  • Jagićeva – Kršnjavoga – Žerjavićeva – Trenkova – Hatzova.

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu sjever - jug su:

  • Mesnička – Streljačka – Tuškanac – Cmrok – Jurjevska – Mlinarska
  • Gupčeva zvijezda – Medveščak – Ribnjak – Palmotićeva.

PU zagrebačka moli sve vozače i vlasnike da pravovremeno uklone svoja vozila s mjesta gdje to neće biti privremeno dopušteno zbog osiguranja događanja. Također, moli sve građane i sudionike u prometu da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju te upute policijskih službenika i pripadnika Vojne policije na osiguranju.