OBEĆANJE MINISTRA MRSIĆA

Od ožujka blago povećanje mirovina

24.01.2012 u 16:34

Bionic
Reading

Umirovljenicima će s mirovinama za ožujak stići i povišica na koju imaju pravo zbog usklađivanja mirovina prema porastu životnih troškova i porastu plaća, najavio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić na sjednici saborskog Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove

Iako nije mogao precizirati koliku će povišicu dobiti hrvatski umirovljenici, ministar Mirando Mrsić najavio je kako će s primanjima za ožujak stići i zaostaci za siječanj i veljaču

‘Po formuli o usklađivanju mirovina, porast troškova života zbraja se s porastom plaća i to se dijeli s dva, pa se dolazi do postotka za koji mirovine idu gore. Prvo usklađenje dolazi u ožujku ove godine a iduće u rujnu’, obećao je ministar Mrsić.

Nije mogao odgovoriti na pitanje koliko će u kunama iznositi povišenje mirovina, jer se očekuju službeni podaci iz Državnog zavoda za statistiku, no obećao je objaviti podatke čim ih Ministarstvo rada i mirovinskog sustava dobije.

‘Ma koliko bilo, nije veliko. Doduše, mirovine su male, pa nekome i 50 kuna bude kao kuća u trenutku kad se teško živi i kad se nema sredstava za život’, zaključio je ministar Mrsić.