NAPREDOVANJE U KOALICIJSKOJ VLADI

Od montera do člana Uprave HEP-a

25.08.2009 u 00:14

Bionic
Reading

Nakon što je HSS ušao u novu koalicijsku Vladu, elektromonter Stjepan Tvrdinić, član Hrvatske seljačke stranke, strelovito je napredovao u HEP-u: od radnika u Elektri Karlovac za četiri godine je, preko zaposlenika u Uredu uprave HEP-a, došao do pozicije člana Uprave za optimiranje rada mrežnih sustava. S time su jasno došle i sve beneficije, ali i plaća od čak 27 tisuća kuna, puno više nego što ju je imao u Karlovcu

ZAGREB - 'To su bedastoće i nebuloze. Da, to je osoba iz HEP-a. Čovjek je iz stranke pa ga znam, ali nije zato došao raditi u HEP. Valjda je otprije radio tamo', rekao je Božidar Pankretić na spomen imena Stjepana Tvrdinića, piše Jutarnji list.

'Duboko grlo' u HEP-u

Prošli tjedan održan je veliki sastanak direktoraHEP-a na kojemu je predsjednik Uprave, Ivan Mravak,konstatirao da je počela još jedna hajka novinara na njih. Prisutnima jetakođer rekao da informacije novinarima daje netko od okupljenih.

Sobzirom na napise o njegovoj plaći i beneficijama, prvi je put za 125 prisutnihsastanku potpuno otkrio svoj ugovor, ali i ugovor svojih petero savjetnika. No,osim toga, nije demantirao niti jedan drugi članak. Na kraju sastanka zaključenoje da treba žurno unaprijediti odnose s medijima. Član uprave HEP-a StjepanTvrdinić toga se očito ne drži.

Potpredsjednik Vlade je dijelom u pravu: Stjepan Tvrdinić je zaposlen u HEP-u od 1981. godine. No, otad pa do 2005. redovno je unapređivan na radna mjesta majstora i referenta u Elektri Karlovac. Tek nakon formiranja nove Vlade Tvrdinić je naglo napredovao sa mjesta koordinatora poslova u Uredu Uprave HEP-a na mjesto člana Uprave.

Prema dokumentima koje je Jutarnji list vidio, 12. siječnja 2005. godine Tvrdinić je naglo unaprijeđen s mjesta referenta u Elektri Karlovac na mjesto koordinatora poslova u Upravi HEP-a. Koeficijent plaće mu je sa 2,5 povećan na 4,2. Toliko, usporedbe radi, u Karlovcu imaju neki djelatnici s magisterijem.

On je dotad imao završenu višu školu u Dugoj Resi. Završio ju je godinu dana ranije, 29. siječnja 2004, i dobio zvanje inženjera sigurnosti. Nakog toga je očito odlučio “štrebati” i dalje pa je u istoj godini nakon promaknuća u Ured Uprave HEP-a završio i Visoku školu za sigurnost i zaštitu na radu u Zagrebu.

Potom HSS dolazi na vlast i on doživljava svoj konačni procvat: na sjednici održanoj 18. ožujka 2008. Nadzorni odbor HEP-a imenovao ga je članom Uprave.

'Dok nije postao član Uprave, redovno je na Jakuševcu prodavao stare automobile, rashladne uređaje i slično. Radio je kao zaposlenik, da bi početkom 2008. preko noći postao član Uprave. U tvrtki nije nimalo omiljen s obzirom na ponašanje i način ophođenja s podređenima', naveli su djelatnici HEP-a te dodali kako je on u HEP-u postao značajni faktor kada je osnovao Udrugu hrvatskih branitelja HEP-a koja obuhvaća oko 4000 ljudi.

Stjepan Tvrdinić u ponedjeljak nije želio razgovarati s novinarima. Preko tajnice je poručio da o njegovu zapošljavanju pitaju glasnogovornika tvrtke.

Rodom je iz Gornjeg Mekušja gdje mu se nalazi i velika vila, sagrađena na temeljima nekadašnje kuće koja je srušena tijekom rata u kojem je dobio čin satnika HV-a.