novi natječaj

Od Hyde parka na Sveticama još neko vrijeme neće biti ništa

12.06.2018 u 15:19

Bionic
Reading

Grad Zagreb utvrdio je Program za provedbu javnog natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za SRC Svetice. Drugim riječima, Svetice još neko vrijeme neće biti Hyde park, kako je najavljivao gradonačelnik Milan Bandić

Trebao je to biti hrvatski Wembley. Pričale su se bajke. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker slikao se s gradskim pročelnicima. Pompozno se najavio projekt na Sveticama, a onda je sve neslavno propalo.

Planiralo se uložiti 200 milijuna kuna, pa je potpisan ugovor na 92, smanjivala se dvorana za atletičare, a onda je postalo jasno da će nogometno-atletski centar na Sveticama HNS sagraditi kao i onaj u Tuhelju, za koji je položen kamen temeljac, ali dalje od toga nije se maknulo.

U međuvremenu su Svetice devastirane jer se krenulo s rušenjem pa se stalo. Korov, smeće i devastacija. Tako Svetice izgledaju danas, četiri, pet godina nakon pompozno najavljenog projekta. Ugovor s HNS-om je raskinut, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon propasti 'hrvatskog Wembleyja' odlučio se ponovno praviti Englez pa je najavio da će Svetice biti novi Hyde park.

Svetice će ponovno na Skupštinu Grada 21. lipnja. Ovoga puta iz Grada stiže zaključak kojim je utvrđen Program za provedbu javnog natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za SRC Svetice u Zagrebu, što ga je izradila ovlaštena arhitektica urbanistica Dragica Barešić.

  • +8
SRC Svetice Izvor: Promo fotografije / Autor: Dominik Etlinger

Drugim riječima, još neko vrijeme bit će ruglo pored rugobice, kako sportski novinari znaju tepati stadionu Maksimir.