UBOJITA ZIMA

Od hladnoće u BiH umrlo troje ljudi u 24 sata

08.02.2012 u 11:52

Bionic
Reading

Snježno nevrijeme u Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata odnijelo je još tri života, potvrdile su u srijedu službe spašavanja i liječnički timovi

Pripadnici hercegovačke gorske službe spašavanja u selu Goranci kod Mostara pronašli su mrtve dvije starije žene u njihovim kućama.

Točan uzrok smrti nije utvrđen, no pretpostavlja se da je to pothlađenost, baš kao i u slučaju 36-godišnjeg muškarca iz mjesta Grabovica koji je pronađen u snijegu pored lokalne prometnice.

Stanje je i dalje najteže na području Hercegovine gdje već danima traju problemi u opskrbi električnom energijom, posebice na području istočnog dijela Mostara, Neuma i Nevesinja, gdje struje nema već pet dana.

Zbog tih problema otežana je i opskrba vodom jer ne rade crpke na vodocrpilištima.

Teški strojevi i stotine ljudi, uključujući pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, u srijedu su nastavili raščišćavati snježne nanose koji od kraja prošlog tjedna stvaraju velike probleme u prometu.

Timovi angažirani na raščišćavanju uspjeli su se probiti do mjesta Kalinovik, no još je uvijek blokirana cesta od Sarajeva prema Foči.